×

Recensie

Pop

07 maart 2012

The Me In You

Forgotten Clothes

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: EMI

Forgotten Clothes The TMe In You Pop 4 The Me In You – Forgotten Clothes Written in Music https://writteninmusic.com

En weer staat er een prachtband op uit het Vlaamse Hageland. Ditmaal is het The Me in You, bestaande uit: Stijn Claes – vocals en keys, Han Wouters – vocals en guitar, Dimitri Dhaene – bass en keys en Frankie Saenen op drums, samplepad en vocals hebben met Forgotten Clothes een prachtig album afgeleverd. Melancholische en sfeervolle gitaarpop die niet onder hoeft te doen voor grotere bands als Coldplay en eventueel Bon Iver.

Forgotten Clothes verleidt je na meerdere malen luisteren tot een dromerige, melancholische, ingetogen sfeer. Een prachtige harmoniezang, nostalgie, een gemoedelijke zondagmiddagwandeling, een avond voor de open haard. Een volledige samenhang met eigen een sound en…. echte emoties. Nostalgie en melancholie zijn in dit album deze geen houding of schijn, maar een voorwaarde om tot eenvoudige dingen te komen die het leven zo kunnen veraangenamen.

Een mooi debuut waarbij door het over de gehele linie een behoorlijk niveau haalt. En dat is net het punt. Geen nummer welk er uitspringt. Een beetje meer overtuiging zou echter niet verkeerd zijn. Maar wel weer een Belgische band om in de gaten te houden.  1. The Girl In Armour
  2. Plastik
  3. Broken Holiday
  4. Seven Ups And Downs
  5. Low Battery
  6. London To New York
  7. All Day Long
  8. Shark Song
  9. Hands Unfolded
  10. Sober