×

Recensie

Pop

19 oktober 2016

The Mavericks

All Night Live volume 1

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Mono Mundo Recordings

All Night Live volume 1 Mavericks Pop 3.5 The Mavericks – All Night Live volume 1 Written in Music https://writteninmusic.com

The Mavericks, een door de uit Miami afkomstige, lichtjes fantastische zanger Raul Malo aangevoerd kwartet, verwerkt oorspronkelijk een mengsel van country en Tex Mex aangelengd met Latinelementen, die naar Malo’s Cubaanse afkomst refereren, in een toegankelijk popgetint stramien. Voor de door gestroomlijnde country overheerste scène in Nashville klinkt die gevarieerde melange iets te avontuurlijk. The Mavericks worden opgedoekt als Raul het solopad opzoekt. Na enkele kortstondige reünies zijn The Mavericks helemaal terug. Met de songs en de stem van Malo meer dan ooit in een centrale rol wandelt de band nog verder weg van het conventionele, afgebakende countrypad. Een evolutie die duidelijk geïllustreerd wordt met In Time en Mono en de aansluitende concerttournees tonen een hecht opererende formatie.

All Night Live is een woordspeling op het openingsnummer All Night Long en een titel die meteen de lading dekt. Het betreft een concertregistratie in het kader van The Mono Mundo tournee die ergens in de herfst van vorig jaar werd ingeblikt. De zestien tracks zijn grotendeels uit het recente studiowerk geplukt. Geflankeerd door zijn trouwe compagnon de route Paul Deakin achter de drumkit en de ‘nieuwkomers’ gitarist Eddie Perez en Jerry Dale McFadden (toetsen) brengt Raul Malo voor een uitzinig publiek  een uitbundige, spetterende show. The Fantastic Four met de flamboyante accordeonman Michael Guerra, bassist Ed Friedland en de stuwende blazerssectie laten zich daarbij evenmin onbetuigd.

Sporadisch ingelast fijne ballades als Pardon Me en een mooie versie van Neil Youngs Harvest Moon vormen zeldzame rustpunten in een dynamische set van het ondertussen goed ingespeelde gezelschap. Als na 78 minuten de laatste tonen uitgestorven zijn blijven we toch een beetje op onze honger achter en dat heeft niets met de podiumverrichtingen van The Mavericks te maken maar alles met de wat eenzijdig samengestelde setlist. We wachten tevergeefs op enkele recente en oudere sleutelnummers, hopelijk worden die voor een tweede volume opgespaard. 1. All Night Long (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 2. All Over Again (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 3. Stories We Could Tell (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 4. What You Do To Me (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 5. Fall Apart (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 6. Do You Want Me To (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 7. Back In Your Arms Again (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 8. As Long As There's Lovin' Tonight (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 9. Pardon Me (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 10. Summertime (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 11. Every Little Thing About You (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 12. I Said I Love You (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 13. Harvest Moon (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 14. Dance In The Moonlight (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 15. Come Unto Me (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)
 16. Waiting For The World To End (ACL Live / Moody Theater, Austin TX / 2015)