Recensie

18 februari 2013

The Mahones

Angels and Devils

Geschreven door: Sicco Roukema

Angels and Devils The mahones Rock 3.5 The Mahones – Angels And Devils Written in Music https://writteninmusic.com

Kwam er afgelopen maand al een geweldig nieuw album uit van de Dropkick Murphy’s, in het zelfde genre komt nu ook het Canadese The Mahones met nieuw werk. En laat daar nu ook Ken Casey van Dropkick Murphys een gastrol op spelen.

The Mahones bestaan inmiddels ook al weer meer dan 20 jaar en hebben zich zeker de laatste jaren een plaats verworven aan de top van het genre. Terecht, want ook Angels And Devils is een plaat waar je toch wel heel erg blij van wordt. Het beste van punk- en Celtic rock in een wervelende en gelukkig voorspelbare mix. De plaat opent uiterst sterk met twee opzwepende punkrock songs, waarbij op Angels en Devils Jake Burns van Stiff Little Fingers gitaar speelt. Daarna komen wat meer traditionele tracks dat ingezet wordt door Spanish Lady en gevolgd wordt door een medley van 3 traditionals.

Na dit gefeest kan er wat gas terug worden genomen met het gevoelige Angels without Wings. Op het daaropvolgende The Waiting klinkt de band ineens als Hüsker Dü en met name de stem van Finny McConnel lijkt eng veel op die van Bob Mould. Goeie track, maar het dak gaat er volledig af met het opzwepende King Of Kopenhagen. De ultieme crossover track van dit album.

Een tweede medley met traditionals maakt het feest compleet en aan het einde wagen ze zich aan Hüsker Dü’s Makes No Sense At All en Stiff Little Fingers Tin Soldiers. Beide versies zijn respectvol en erg goed gedaan.

The Mahones hebben in ons land niet de status van The Dropkick Murphys, maar op basis van dit album zou dat moeten veranderen. Ga ze zien op 28 juni, de enige Nederlandse clubshow in de Melkweg Amsterdam. 1. Shakespeare Road
 2. Angels & Devils
 3. Spanish Lady
 4. Medley: a.Cruel Of Turf b.The Pigeon On The Gate c.The Battle Of Aughrim
 5. Angel Without Wings / Merry Christmas Baby
 6. The Waiting
 7. The King Of Copenhagen
 8. Past The Pint Of Now Return
 9. Medley : a.The Connaught Man's Ramble's b. Christmas Eve Reels c. Johnny's On Fire
 10. Whiskey Train
 11. The Revolution Starts Now
 12. Makes No Sense At All
 13. Tin Soldiers (from Stiff Little Fingers Tribute)