×

Recensie

Pop

22 augustus 2014

The Magic Numbers

Alias

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Magic Numbers

Alias The Magic Numbers Pop 4 The Magic Numbers – Alias Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een fascinerende band is The Magic Numbers toch en wat een geweldig songschrijver is Romeo Stodart. Hun vierde album Alias bewijst wederom hoe je een album vol geweldige popsongs maakt.

De single Shot In The Dark, de voorbode van het nieuwe album, gaf al aan dat Romeo Stodart nog steeds in geweldige schrijfvorm verkeerd. De lekker dik aangezette single, met eindelijk weer eens een weldadige gitaarsolo, was wat dat aangaat een zeer prettige voorbode. Vooral ook omdat hun vorige album The Runaway wel heel erg slecht gepromoot werd, waardoor vrijwel over het hoofd gezien werd, en de band wel weer een flinke zet in de rug mocht krijgen.

Op eigen kracht opgenomen en via het juiste promotiekanaal uitgebracht klinkt de band met Alias, onderhand alweer hun vierde album, weer net zo opwindend als tijdens hun debuut. Het album kent alleen maar meesterlijke songs en ze zijn heerlijk divers tegelijk. De single Shot In The Dark en het tevens geweldige Enough worden lekker dik aangezet terwijl juist een song als E.N.D., vol met strijkarrangement opgezet, Stodart’s liefde voor Philly Soul etaleert. Het volledig door Angela Cannon gezongen Thought I Wasn’t Ready is dan weer super catchy pop deluxe. En ook songs als albumopener Wake Up, het muzikaal superrijke Accidental Song, het meer dan geweldige Better Than Him en de prachtige albumafsluiter Black Rose maken grote indruk.

The Magic Numbers zijn met Alias volledig back in form en wat een genot is dat. Het album is wederom een geweldig bewijs wat een geweldig talent Romeo Stodart als songschrijver is en wat een getalenteerde groep muzikanten The Magic Numbers toch zijn. Zonder twijfel een van de beste bands die Engeland momenteel kent. Laat ze ook maar heel snel weer naar Nederland komen. Want live zijn ze al helemaal onovertroffen. 1. Wake Up
 2. You Kw
 3. Out On The Streets
 4. Shot In The Dark
 5. Roy Orbison
 6. Thought I Wasn’t Ready
 7. E.N.D.
 8. Accidental Song
 9. Better Than Him
 10. Enough
 11. Black Rose