×

Recensie

Alternative

01 juni 2016

The K.

Burning Pattern Etiquette

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: PIAS Belgium

Burning Pattern Etiquette The K. Alternative 3.5 The K. – Burning Pattern Etiquette Written in Music https://writteninmusic.com

Dat er veel fijne herrie wordt geproduceerd door onze zuiderburen weten we. Naast bands als Raketkanon, The Hickey Underworld en Steak Number Eight is The K. uit Machelen zo’n band die niet bedoelt is voor overgevoelige oortjes. Het noisepunktrio werd in 2010 opgericht door zanger en gitarist Sebastien von Landau, bassist Geoffrey Mornard en drummer Sigfried Burroughs.

In vergelijking met het eerste album My Flesh Reveals Millions of Souls uit 2012 is het tempo op de opvolger tamelijk teruggeschroefd. Dat doet de broeierige en onheilspellende sfeer alleen maar ten goede. Von Landau’s stem klinkt ranzig en manisch, net als de teksten. Combineer dit met de gruizige bastonen en duister pingelende toetspartijen in nummers als Flatter Me (Caress Me Too) en The Mermaid Of Venice en de lugubere albumhoes en de horrorstemming is compleet. Voorbeelden als The Jesus Lizard, Mclusky en Pissed Jeans zijn duidelijk verweven in het DNA van The K., maar de band laat met briljante nummers als 20 Seconds Of Discipline en afsluiter Pink Hiss horen een zelfstandige plek in het muzieklandschap te verdienen.

Eerder verschenen in MusicMaker #436, juni 2016  1. Intrusive Behavior
  2. Flatter Me (Caress Me Too)
  3. Prude
  4. The Mermaid Of Venice
  5. Sleeper Hold
  6. 20" Of Discipline
  7. Priggish
  8. Delusive Meaning
  9. Bland Young Man
  10. Pink Hiss