×

Recensie

Roots

29 november 2010

The Juke Joints

Going To Chicago

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door: Continental Europe

Going To Chicago The Juke Joints Roots 3.5 The Juke Joints – Going To Chicago Written in Music https://writteninmusic.com

Al meer dan een kwarteeuw staan ze garant voor onvervalste blues: de Zeeuwse band The Juke Joints. Dat ze niet van plan zijn om het voortaan zuuniger aan te doen, dat bewijzen ze met hun gloednieuwe album Going To Chicago. Voor de liefhebber van bluesrock een schijf om de vingers bij af te likken!

De band is altijd al internationaal ingesteld geweest, ze waren in het verleden te zien op podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Belgie, Zwitserland, Polen en ook verder, in landen als Curacao en de VS.

Het vele optreden leverde ook een mooie lijst aan namen op met wie ze op festivals stonden: Jan Akkerman, Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, Johnny Copeland, The Paladins, Walter Trout, BB King, George Thorogood, Ten Years After en Bonnie Raitt… Om er maar eens een paar te noemen.

In 2009 waren The Juke Joints onder meer te zien op het Bluesfestival Kwadendamme en op het Highlands Festival in Amersfoort, waar ze de begeleiding deden van de 75 jarige Chicagoblues-legende Eddy ‘The Chief’ Clearwater.

Het was door deze samenwerking dat de Zeeuwen in juni van dit jaar naar Chicago trokken om er een cd op te nemen in de befaamde Rax Trax Studio, waar ook Clearwater’s album West Side Strut was opgenomen. Ronnie Baker Brooks werd bereid gevonden om de productie voor deze nieuwe Juke Joints CD te doen. Clearwater en slidegitariste Ana Popovic ‘hielpen’ de Zeeuwen op titeltrack Going To Chicago.

Het resultaat is een cd met dertien nummers. Op de opener zingen de heren het eigenlijk zelf al: This is it, what you see is what you get. En dat is het ook: lekkere, goudeerlijke bluesrock in de tradities van de Chicagoblues. Gierende gitaren en huilende mondharmonica. Nieuwe nummers in een oud jasje maar ja, dat jasje zit nog altijd verdomd lekker. En waarom zou je dat dan weggooien? Nee, Going To Chicago weerstaat de motten met gemak. Het maakt vrolijk, doet nu alweer verlangen naar de festivals.

The Juke Joints is namelijk wel een band die live het beste tot zijn recht komt. Toch is voor iedereen die vanwege de kou niet de deur uit wil (of andere redenen heeft om niet naar een optreden te gaan) de cd Going To Chicago een meer dan prima alternatief! 1. This Is It
 2. Magic Shoes
 3. Stax Sound
 4. Goodbye Baby
 5. Two Hearts
 6. Hard Times
 7. Bad Bad Feeling
 8. Time Will Tell
 9. Strollin' on Lincoln Av.
 10. Addicted to the Blues
 11. Rock My Soul
 12. Make a Stand
 13. Going to Chicago