×

Recensie

25 mei 2016

The House of Love

Babe Rainbow

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Fontana

Babe Rainbow The House of Love Alternative 4 The House of Love – Babe Rainbow Written in Music https://writteninmusic.com

Toen The House of Love in 1992 het album Babe Rainbow uitbracht was de belangstelling voor de band al flink verflauwd. Langdurige en dure studiosessies en kwalitatief toch weer prima songmateriaal konden helaas geen goede verkopen bewerkstelligen in het jaar dat grunge, stevige shoegaze en dansbare indiepop de indie charts domineerden. Ondanks het feit dat Fontana vier singles van het album trok.

Zodoende moest Babe Rainbow het doen met aardige kritieken en de aandacht van fans die de band na het vertrek van gitarist Terry Bickers nog niet wensten op te geven. Voor eenieder die het album een kans gaf was er zeker voldoende te genieten: Girl With The Loneliest Eyes was een schilderachtige ballad en ook Feel, met zijn lekkere gitaarwerk en fijne meerstemmige zang, kon zich meten met het werk op de eerste twee House of Love-albums. De doorleefde teksten maakten deze song onontkoombaar: ‘At twenty-five / and sick of life / and not the time to say / I care  to see the sign of a million eyes’.

Cruel was een mooie, golvende track met een venijnig einde van Chadwick en de typische House of Love-song Crush Me was wellicht niet de single die de band terug op de radio kon brengen, het was wel een goede track. De ingetogen psychedelica van Burn Down The World vormde een mooi en diep rustpunt en High In Your Face en Yer Eyes lieten wederom horen dat Guy Chadwick nog steeds prikkelende en meeslepende popsongs in zich had.

Het relatief milde geluid van The House of Love op Babe Rainbow vond echter weinig aansluiting in 1992. Toegegeven, de echte magie van de band was dan wel verdwenen maar op basis van Babe Rainbow kon The House of Love nog niet worden afgeschreven.  1. You Don't Understand
  2. Crush Me
  3. Cruel
  4. High in Your Face
  5. Fade Away
  6. Feel
  7. The Girl with the Loneliest Eyes
  8. Burn Down the World
  9. Philly Phile
  10. Yer Eyes