×

Recensie

Roots

09 juni 2021

The Hello Darlins

Go By Feel

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: eigen beheer

Go By Feel The Hello Darlins Roots 3.5 The Hello Darlins – Go By Feel Written in Music https://writteninmusic.com

“Catch that train”, horen we Candice Lacina zingen, de zwoele zang met meeslepende harmoniezang zuigt de aandacht meteen naar zich toe. Dit muzikale collectief herbergt enkele van de meest bevraagde sessielui uit Canada. Vijf jaar geleden kwam Candice  terug in contact met toetsenman en producer Mike Little, die ze voordien al eens in de studio tegenkwam. Het leidde tot een sporadische samenwerking en sessies in Calgary, Alberta waarbij andere muzikanten betrokken raakten zoals de van de Crash test Dummies afkomstige gitarist Murray Pulver die al dan niet samen met Little aan de schrijftafel zit met  zangeres Lacina voor het debuut van The Hello Darlins.

Dave en Joey  zagen we ooit op het podium van Blues Peer met The Bros. Landreth.  De soulgetinte ballade Go By Feel drijft op Hammond en fraai gitaarwerk. De akoestische folkgetinte ballade Aberdeen wordt gezongen door Joey landreth die bovendien verfijnd dobro werk toevoegt. Zo valt in elke song wel wat te beleven, Still Waters meandert op een zweverige pedalsteel en orgel en als Matt Anderson even langs komt resulteert dat in een meeslepend gospelduet.

Mountain Time is een pleidooi voor het eenvoudig, landelijke leven in prairieland en is op bijhorende countryrockleest geschoeid evenals Smokin’ Gun waarin Lacina haar soepele stembanden nog eens uitvoerig laat trillen. Tussendoor kweelt Brent Aston even in op het randje van het stroperige balancerende Never Get Over You.  Lacina blijft in het countrystraatje en breidt er vanaf Prayer For A Sparrow nog een fraai eindluikje aan dat uitloopt op een unisono met de fiddle mee gemompelde woordeloze Farewell River Rouge. 1. Catch That Train
 2. Lonely In Las Vegas
 3. Go By The Feel
 4. Aberdeen
 5. Sill Waters
 6. Mountain Time
 7. Smokin Gun
 8. Never Get Over You
 9. Prayer For A Sparow
 10. Where You Are
 11. Farewell River Rouge