×

Recensie

Rock

08 december 2010

The Doors

Live In Vancouver 1970

Geschreven door: Dick Hovenga

Live In Vancouver 1970 The Doors Rock 4 The Doors – Live In Vancouver 1970 Written in Music https://writteninmusic.com

Met het uitbrengen van de fameuze live opnamen uit 6 juni 1970 in Vancouver, waarbij blueslegende Albert King, op een aantal nummers meespeelde, wordt The Doors legende weer nieuw leven ingeblazen.

Het was maar een paar maanden voordat de zwanenzang van The Doors, L.A. Woman, zou gaan uitkomen, dat de band een legendarisch concert in het Canadese Vancouver gaf. Blues legende Albert King zou het voorprogramma verzorgen en werd door The Doors leden gevraagd om ook op een aantal bluesklassiekers binnen de set van The Doors mee te spelen. Het bleek zowel King als de band uitermate te inspireren, zoals de opnamen wel laten horen.

Na 40 jaar verschijnen de opnamen van dat concert nu eindelijk op dubbel CD. De opnamen die op die avond werden gemaakt vonden niet via de mengtafel plaats maar met 2 microfoons op standaards aan beide einde van het podium. Aan de opnamen is ook niet veel gesleuteld, juist ook om de optimale sfeer vast te houden. En dat is zeer goed gelukt. De band, en vooral zanger Jim Morrison, klinkt zeer gedreven De band liet zich laat jaren 60 steeds meer beïnvloeden door blues, weken steeds meer af van hun rock sound, en dat is goed in de opnamen te horen. De composities klinken minder experimenteel, maar direct en to the point zonder sfeer en melancholie te verliezen.

De setlist van het concert bood met de bekende Doors klassiekers een fijn overzicht in de band’s oeuvre. Songs als Light My Fire, The End en Love Me Two Times (to name but a few) blijven ook live zeer aansprekende songs die in hun live uitvoering ook nog eens dat duidelijk extra meekrijgen. De bijdrage van Albert King in de klassiekers Money, Little Red Rooster, Rock Me en Who Do You Love is uitstekend en een ware aanvulling op het strakke Doors live geluid. Live In Vancouver 1970, al decennia op bootleg een van die live Doors albums die er toe doen, is een waardevolle aanvulling op het rijke oeuvre van The Doors. 1. Start Of Show
 2. Roadhouse Blues
 3. Alabama Song [Whiskey Bar]
 4. Back Door Man
 5. Five To One
 6. When The Music's Over
 7. Applause - Jim Talks
 8. Love Me Two Times
 9. Applause - Jim Talks
 10. Little Red Rooster
 11. Tuning
 12. Money
 13. Tuning
 14. Rock Me
 15. Tuning
 16. Who Do You Love