×

Recensie

Metal

22 november 2011

The Devil's Blood

The Thousandfold Epicentre

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Van Records

The Thousandfold Epicentre The Devil's Blood Metal 4.5 The Devil’s Blood – The Thousandfold Epicentre Written in Music https://writteninmusic.com

De Nederlandse band The Devil’s Blood debuteerde in 2009 met hun eerste langspeler genaamd The Time Of No Time Evermore. Daarvoor had de band al een demo, twee singles en een EP uitgebracht. In het jaar van hun debuut heeft de band natuurlijk ook optredens gedaan, onder andere op Metal Forces Festival. Op dit moment tourt de band door Europa en is ze 6 januari 2012 in Doornroosje (Nijmegen) live te aanschouwen.

De band is in 2007 opgericht door Selim en Farida Lemouchi. Selim schrijft de muziek en de teksten, waarbij hij Satan als zijn belangrijkste influisteraar beschouwt. Omdat zijn oudere zus Farida zingt wordt de band al gauw vergeleken met Coven. Dat komt natuurlijk ook doordat het stemgeluid van Farida vergelijkbaar is met dat van Jinx Dawson.

The Devil’s Blood mag dan klassieke hard rock spelen, het is duidelijk dat deze band met zijn tijd mee gaat. Ze spelen eigenlijk heel acceptabele rock, maar met een ongrijpbare twist. Het satanische element zal menig doorsnee rockfan enigszins afschrikken, maar ik weet vrijwel zeker dat de bandleden geen maagden offeren aan de heer der duisternis. Het is meer een filosofie omtrent de natuurkracht waar de mens vroeger angst voor had en daarom als iets kwaads beschouwde.

De nieuwe plaat heet The Thousandfold Epicentre en heeft een opvallend ruime productie. Met drie gitaristen is dat ook wel een noodzaak. De muziek heeft een lekker vol en rauw geluid. De plaat bevat elf songs en duurt ongeveer zeventig minuten. Er vindt veel plaats in de muziek; allerlei accenten zijn op verrassende plaatsen te horen. De ritmes zijn catchy en redelijk eenvoudig, het zijn vooral de haast barok aandoende versieringen die de muziek zo interessant maakt. Het feit dat er tegenwoordig maar weinig bands dit soort muziek maken speelt natuurlijk ook mee. Fans van bands als Atomic Rooster, Black Widow en Coven kunnen hun hart ophalen en deze plaat vrijwel blind aanschaffen. Ik denk dat veel rockfans zich geen buil zullen vallen en nog verbaasd op hun neus zullen kijken van dit Hollands juweeltje!

Tracklisting: The Thousandfold Epicentre
1. Unending Singularity
2. On The Wings Of Gloria
3. Die The Death
4. Within The Charnel House Of Love
5. Cruel Lover
6. She
7. The Thousandfold Epicentre
8. Fire Burning
9. Everlasting Saturnalia
10. The Madness Of Serpents
11. Feverdance 1. Unending Singularity
 2. On the Wings of Gloria
 3. Die the Death
 4. Within the Charnel House of Love
 5. Cruel Lover
 6. She
 7. The Thousandfold Epicentre
 8. Fire Burning
 9. Everlasting Saturnalia
 10. The Madness of Serpents
 11. Feverdance