×

Recensie

Rock

27 mei 2015

The Dead Daisies

Revolución

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Spitfire

Revolución The Dead Daisies Rock 4 The Dead Daisies – Revolución Written in Music https://writteninmusic.com

Vandaag als primeur op Written te beluisteren geven we nog maar eens aan dat we een groot zwak hebben voor het Australische/Amerikaanse The Dead Daisies. In een groot gedeelte van de wereld beginnen ze al stevig voet aan de grond te krijgen. Tours met ZZ Top, Kiss en Def Leppard hebben de band geen windeieren gelegd. In februari van dit jaar speelde de band zelfs in Cuba. Met Written willen nu dan ook een stevige vuist maken voor de band. Het debuut album uit 2013 kwam niet eens officieel uit hier in de Lage Landen, maar Revolución, hun nieuwe album gelukkig wel. En de band staat ook nog eens op 18 juni met Kiss in de Ziggodome en op 19 juni staan ze op Graspop.

Het eerste grote verschil tussen het debuut en Revolución is dat (mede)oprichter en zanger Jon Stevens uit de band is en is vervangen door John Corabi (hij zong op Motley Crue’s Generation Swine, maar was ook even gitarist in Ratt en Brides Of Destruction). Het stemgeluid is dus duidelijk anders, maar de stijl is niet wezenlijk verandert. De band grossiert nog steeds in waanzinnig lekkere hardrock. Toch is de sound wel veel vetter geworden op Revolución. Hing het debuut misschien meer richting Black Crowes en Faces, op Revolución klinkt het meer naar echt hardrock zonder de blues en soul invloeden uit het oog te verliezen.

Of dit allemaal komt door de komst van Corabi weet ik niet, maar Revolución heeft ballen. En niet zo’n beetje ook. Looking For The One is pure Southern Rock. Make The Best Of It. Een nummer waar David Coverdale stinkend jaloers op zouden worden. Evil, het tweede nummer, is een cover van Howlin Wolf in de versie van Cactus, kortom zeer vette seventies rock  Misschien draagt de tekst daar ook aan bij. Get Up Get Ready is soul met een bak power. Orgeltje eronder, soulkoortjes en een refrein dat wel wat weg heeft van  Mothers Finest.

Natuurlijk ontbreken ook de rustpuntjes niet op dit album in de vorm van een paar ballads, maar afsluiter Critical is het mooist. Vooral vanwege de afwisseling tussen de rustige stukken en de powerstukken.

Met dit nieuwe album, de eerste officiële release hier moet er toch wel wat aandacht komen voor The Dead Daisies. Het is te hopen dat de mensen die voor Kiss komen ook aandacht voor het voorprogramma hebben. Dit is namelijk een klasse hardrock band. 1. Mexico
 2. Evil
 3. Looking For The One
 4. Empty Heart
 5. Make The Best Of It
 6. Something I Said
 7. Get Up, Get Ready
 8. With You And I
 9. Sleep
 10. My Time
 11. Midnight Moses
 12. Devil Out Of Time
 13. Critical