×

Recensie

Metal

13 maart 2017

The Charm The Fury

The Sick, Dumb & Happy

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Nuclear Blast

The Sick, Dumb & Happy The Charm The Fury Metal 4 The Charm The Fury – The Sick, Dumb & Happy Written in Music https://writteninmusic.com

Het moeilijke tweede album. Dat is iets wat zeker op is gegaan voor The Sick, Dumb & Happy van het Amsterdamse metalcore gezelschap The Charm The Fury. Met name het opname proces heeft heel wat voeten in aarde gehad. Zelfs zo erg dat ze ook een keer een hele plaat hebben afgeserveerd. Dan moet je als band de moed er in houden. En dat hebben ze gelukkig gedaan.

Na 4 jaar is de band dus terug met een album dat nog steeds geworteld is in metalcore, maar wel een heel stuk gevarieerder klinkt dan het debuut. De band lijkt behoorlijk beïnvloed te zijn door de jaren 90. Zeker in de wat lichtere songs zoals het bij naar alternative rock neigende Blood and Salt ( zal op de festivals wel eens tot een favoriet kunnen ontpoppen) en het hele rustige Silent War. Maar ook de heavier nummers klinken gewoonweg meer metal en dat is een groot pluspunt. The Hell In Me hakt lekker door op een nu metal manier, Down The Ropes (de eerste single) is een portie groove metal eerste klas (let ook even op de prima gitaarsolo) en Break And Dominate is spannend door de etnische invloeden ( echt te gek gedaan).

The Sick, Dumb & Happy is een lekkere metal plaat geworden met af en toe, commercieel gezien, prima hapklare brokken ( Refrein van Echoes is niet meer uit je hoofd te krijgen). Het mag dan een zware bevalling zijn geweest, maar het kan niet anders dan dit album de band heel ver gaat brengen.

24 maart album presentatie in de Sugarfactory, Amsterdam 1. Down On The Ropes
 2. Echoes
 3. Weaponized
 4. No End In Sight
 5. Blood And Salt
 6. Corner Office Maniacs
 7. The Future Need Us Not
 8. Silent War
 9. The Hell In Me
 10. Songs Of Obscenity
 11. Break And Dominate