Recensie

12 april 2016

The Chapin Sisters – Today's Not

Today’s Not Yesterday

Geschreven door: Cis van Looy

Today’s Not Yesterday The Chapin Sisters Pop The Chapin Sisters – Today’s Not Yesterday Written in Music https://writteninmusic.com

De coverfoto van het hoesje met The Chapin Sisters als flamboyante cowgirls poserend, is onmiskenbaar geïnspireerd door Sweetheart of the Rodeo en de vorige langspeler A Date With The Everly Brothers gevuld met songs van die andere invloedrijke koningskinderen van de harmoniezang, laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Bij de zingende zusjes, dochters van Tom Chapin en nichtjes van de folkzanger Harry Chapin staat de bekoorlijke, harmonische zang helemaal centraal.

Dat is op de nieuwe langspeler, met enige vertraging nu ook in Europa uitgebracht, niet anders. Er prijkt sinds het acht jaar geleden uitgebrachte Two opnieuw eigen materiaal van de zusjes Abigail en Lily op Today’s Not Yesterday. Die woorden horen we in de fluweelzachte herfstige openingssong , melancholie overheerst in het van folkrock naar countryrock en pendelde repertoire met op de weemoedige pedalsteel van producer Dan Horne huppelende afscheidsliedjes als Angeleno en Love Come Back.

De combinatie van onderkoelde gitaarlicks van Omar Velasco en de Rhodespiano van Bobby Rodriguez creëren in Child een aangenaam seventiessfeertje dat rustig verder kabbelt in mooi uitwaaierende songs zoals het van een acapella intro voorziene Waiting. Allemaal bijzonder charmant maar het blijft tevergeefs wachten op wat minder vrijblijvende momenten.

In het slotnummer waarin stiefzusje Jessica Craven nog eens opduikt horen we de jongedames “We Will Not Stop” zingen. Dat klinkt alvast behoorlijk hoopgevend. 1. Autumn
 2. Angeleno
 3. Chasing The Rain
 4. Getaway
 5. Child
 6. Love Come Back
 7. Trees Fall Around
 8. Sleep In
 9. World Is All
 10. Waiting
 11. There Will Be A Time For Us
 12. We Will Not Stop