×

Recensie

Roots

16 april 2015

The Boom Band

The Boom Band

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Boom Reordings

The Boom Band The Boom Band Roots 4.5 The Boom Band – The Boom Band Written in Music https://writteninmusic.com

Soms gebeurt het gewoon en ontstaat er een bandje dat je gerust een ‘supergroep’ kan noemen. En dat is nu weer gebeurd. Want als Matt Taylor (Snowy White), Jon Amor (The Hoax), Marcus Bofanti (Ten Years After / Saint Jude), Mark Butcher (Mark Butcher Band en voormalig cricket prof), Scott Wiber ( Saint Jude), Steve Rushton (Imelda May / Jeff Beck) en Paddy Milner besluiten samen een bandje te beginnen, een Southern Roots album opnemen dat je zo in het rijtje Allman Brothers / Gov’t Mule / Blackberry Smoke / Royal Southern Brotherhood kunt zetten, dan kan je daar wel van spreken.

Het is dus geen pure bluesplaat, maar een hele mooie mengeling van southern rock, blues en country. En dat wordt gebracht door mannen die hun instrumenten tot in de puntjes beheersen. Daarnaast zijn de vocalen meer dan in orde van de mannen. Om beurten nemen de mannen de zangpartijen voor hun rekening, wat zorgt voor een heerlijke afwisseling. Maar ook de samenzang, zoals in het als single uitgebrachte Sweet Alberta, zorgt voor kippenvelmomenten. Als de zang een keer weg blijft, zoals in het funky Monty’s Theme, en de mannen stuk voor stuk hun gitaarkunsten laten horen, ondersteund door de Hammond, is stil zitten echt moeilijk. Afgesloten wordt er met een 4-tal akoestische nummers, waarbij cover Can’t Find My Way Home van Steve Winwood het meest opvalt.

Het probleem met ‘supergroepen’ is dat ze nooit een lang leven beschoren zijn. Op een gegeven moment hebben de eigen agenda’s weer meer prioriteit en gaan de leden weer allemaal hun eigen weg. Hopelijk mogen we nog een paar jaar en albums van deze mannen genieten. Want het is met recht een Supergroep die een super album hebben afgeleverd.

Tracklisting The Boom Band:

 1. We Can Work Together
 2. Diamonds In The Rust
 3. Under The Skin
 4. Sweet Alberta
 5. Moonshine
 6. Waste My Time
 7. Monty’s Theme
 8. Favour Bank Shuffle
 9. When You Come Home
 10. Red Eye Of The Devil
 11. Nobody’s Fault But Mine
 12. Can’t Find My Way Home
 13. You Can Bring Me Flowers
 14. We Can Work Together