The Bongo Hop
La Pata Coja
la Para Coja van The Bongo Hop begint met het door de Colombiaanse zangeres Francy Bonilla gezongen lied Mi Olla waarna de Braziliaanse zanger Lucas Santtana verder gaat met Magica Bonita. Het geeft meteen het avontuurlijke karakter weer van dit album dat kan worden omschreven als Afro Latin.
The Bongo Hop is in feite het pseudoniem van de Franse trompettist Etienne Sevet die acht jaar in Colombia woonde. Hij componeerde de acht liederen, maakt op dit album een muzikale reis en overbrugt culturen en muzikale vormen. En omzeilt de Atlantische oceaan. De titeltrack wordt mooi gezongen door Nidia Gongora die ook uit Colombia komt en wordt beschouwd als een van de belangrijkste artiesten van de typische marimba-muziek van de regio van de zuidelijke Stille Oceaan.
Maar er wordt ook in het Frans gezongen door Laurène Pierre-Magnani uit Nantes in L’óubli Mauve. Dit heeft meer iets van een jazzy chanson door het spel van Etienne Servet. Heel mooi klinkt hier het gitaarspel van Riad Klai. Pierre-Magnani gaat soms met haar stem mooi de hoogte in. Vervolgens keren we als luisteraar weer terug naar Colombia in het door Nidia Gongora mooi gezongen lied meMento. In de volgende liederen Eko Eko en Dekonekte bundelt The Bongo Hop de muzikale krachten met de Haïtiaanse zangeres Moonlight Benjamin en de Haïtiaanse zanger Kephny Eliacin.
Die zijn niet zo lichtvoetig als de vorige liederen en ook meer lekker ritmisch en daardoor goed dansbaar. Het door Kephny Eliacin met zijn bariton stem gezongen lied Dekonekte klinkt nog het best. Je vraagt je als luisteraar bij elk lied soms af waar je bent. En met Ah!Kumana voel je je wel in een deel van Afrika want zanger en bassist Jean Tchoumi uit Kameroen maakt er eigenzinnige Afropop van. Het album sluit af met speciaal voor de radio opgenomen tracks zoals Magica Bonita en de titeltrack La Pata Coja. Die klinken daarom ook meteen beter op dit veelzijdige album.