×

Recensie

Jazz

15 april 2021

Teus Nobel

Tanto Amor

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht door: Wedgeview Music

Tanto Amor Teus Nobel Jazz 4 Teus Nobel – Tanto Amor Written in Music https://writteninmusic.com

Tanto Amor (Zoveel liefde) is de opvolger van Saudade (2019) waarmee trompettist Teus Nobel de Edison Jazz Nationaal in 2020 won. Alle tracks op dit album zijn geschreven door de 75-jarige Braziliaanse singer/songwriter Ivan Lins.

Tanto Amor is letterlijk bedoeld als muzikale troost in deze moeilijke Corona tijd van afstand en gemis. Samen met co-producer Roeland Jacobs heeft Nobel de poëtische songteksten van Ivan Lins vertaald naar een instrumentaal album. Alle arrangementen zijn gemaakt door Roeland Jacobs. Met alleen de gitaar als harmonisch instrument ligt alle aandacht op de voordracht van de melodie.

Tanto Amor werd in 2020 en 2021 opgenomen in de WedgeView Studios, een studio in 2010 geopend door Ivan Lins zelf die er zijn album Intimate (2011) opnam. Het is een zeer relaxed soms bijna dromerig album waarop Teus Nobel wordt bijgestaan door Thijs van Leer (fluit), Marcelo Martins (fluit), Daniel de Moraes (gitaar), Jeroen Vierdag (contrabas), Marcel Serierse (contrabas), Anna Serierse (woordloze vocalen) en Leonardo Amuedo (gitaar).

De laatste heeft verschillende keren met Ivan Lins samengewerkt en levert met zijn flonkerende gitaarspel prachtige bijdragen aan Lembra de Mim (onthou mij als er enig plezier is in lijden) en Bilhete (een afscheidsbrief van een jongen aan een meisje om de relatie te beëindigen). En dan zijn er ook de meer muzikale kleur gevende strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropole Orkest die Nobel’s bijzonder mooie spel op trompet en flugelhorn ondersteunen. Het is een groot genoegen naar zijn spel te luisteren. Je kunt er bij wijze van spreken uren naar luisteren.

In Arrependimento vloeit zijn spel fraai samen met de hoge klanken van Anna Serierse. E a gente assim tão só heeft een wat wiegende kadans. Meu Espelho is een bijna meditatief nummer, zo rustig is het! En dat geldt ook voor Voa. De laatste track Song for Tim is een mooie relaxte afsluiter en de enige niet door Ivan Lins geschreven compositie. Nobel schreef die met Roberto de Lujo, a.k.a Rob van Weelde die al eerder werkte met Ivan Lins en Roeland Jacobs.

Dit album biedt inderdaad muzikale troost in deze moeilijke onvoorspelbare corona tijd. 1. Acaso
 2. Regreso
 3. Te amo
 4. Lembra de Mim feat. Leonardo Amuedo
 5. Tanto amor
 6. Arrependimento feat. Anna Serierse
 7. E a gente assim tão só
 8. Meu espelho
 9. Bilhete feat. Leonardo Amuedo
 10. Voa
 11. Song for Tim