×

Recensie

Pop

06 februari 2014

Tes

Songs From The Treeless Forest

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: Tes

Songs From The Treeless Forest Tes Pop 4 Tes – Songs From The Treeless Forest Written in Music https://writteninmusic.com

Tes is een lokale wereldster in Haarlem. Ze maakt al muziek sinds 2005, toen ze begon met haar solo ‘punk’ act. Met onderwerpen variërend van 1984-achtige taferelen tot persoonlijke liefdesliedjes, in alles zit muziek.

Wat het album Songs From The Treeless Forest anders maakt, is het feit dat het bestaat uit twee EP’s. De eerste EP heet Songs From The Treeless Forest en bevat acht nummers. De tweede EP heeft Briiidges en is een T-shirt (!) en bevat vier nummers. Hiermee onderscheidt Tes zich op een manier die nog niet eerder werd vertoont.

Songs From The Treeless Forest begint met de Tes die Haarlemmers kennen. Een krachtige stem, met duidelijke breekbare elementen en een rustige begeleidende gitaar. Alleen Your Backyard Airstrip laat haar opgewekte kant zien. Hoewel het nummer een droevige ondertoon heeft, is het nummer uptempo en heeft het een bepaald prettige energie. De meeste nummers op het album hebben een melancholisch gevoel en dat werkt perfect voor de stem van Tes. Maar zichzelf begeleiden met gitaar is niet het enige dat Tes kan. Tijdens het nummer Among Us wordt er een piano gebruikt. En al zijn de akkoorden vrij simpel, het zijn precies de akkoorden die goed passen bij de song.

Briiidges is de T-shirt EP. Vier nummers, beginnend met The Bridge. Hierbij krijgt ze naast een gitaar, ook hulp van een cello. Dit zorgt voor een nieuwe diepte in haar muziek. Instrumentaal gezien is het niet erg ingewikkeld, maar in combinatie met haar stem werkt het goed.

Van de manier waarop Tes omgaat met haar gitaar, haar stem en de onderwerpen zorgt zij voor een stemmige gemoedstoestand. Ze lijkt plezier te hebben bij het maken van haar eigen muziek en dat zorgt ervoor dat deze nummers een nieuwe dimensie krijgen. En haar passie is niet alleen muzikaal te merken, maar ook in alle moeite die is gestoken in het design van de EP en de T-shirt EP. Tes is een lokale wereldster, wiens tijd is aangebroken om een echte wereldster te worden.

Tracklist Songs From The Treeless Forest:

 1. Patterns
 2. Your Backyard Airstrip
 3. I Didn’t Even Notice
 4. For Friends
 5. If It Were You
 6. Among Us
 7. Leaving Home
 8. After The Rain

Tracklist Briiidges

 1. The Bridge
 2. Boat Trip
 3. Coming Home
 4. Bearded Fish