×

Temples

Sun Structures

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Heavenly Recordings

Sun Structures Temples Alternative 3.5 Temples – Sun Structures Written in Music https://writteninmusic.com

Wij hebben Jacco Gardner, Australië heeft Tame Impala en in Engeland is de psychedelische revival ook een feit, met als vaandeldragers Toy en Temples. En laat nou net onze Jacco Gardner de laatste vorig jaar al getipt hebben. Maar hij is niet de enige. Ook Noel Gallagher (Oasis) tipte Temples als de beste nieuwe band uit de UK.

De drijvende krachten achter Temples zijn bassist / zanger Thomas Warmsley en gitarist/zanger James Bagshaw en zij hebben hun sixties invloeden bestudeerd, geabsorbeerd en misschien wel geïnjecteerd. Niet alleen sijpelt dat door in hun looks, James Bagshaw Is al menigmaal vergeleken met Marc Bolan (T-Rex), maar nog meer in hun muzikale uitingen. Als gevolg daarvan is Sun Structures een regelrechte kopie van de sound uit die tijd en de persoonlijke hand van de componisten is niet te ontdekken. Maar het staat het succes van de band geenszins in de weg. De band mocht al het podium delen met super acts als Kasabian en Suede en ook in ons land stonden ze al op het Best Kept Secret Festival, London Calling en Eurosonic. Genoeg om uit te kijken naar dit album.

Toch wil de geringe eigen sound niet zeggen dat Sun Structures geen mooie plaat is geworden. Dit is echt een band die hele mooie nummers kan schrijven en waar gelukkig niet te veel in geëxperimenteerd wordt. Het blijven liedjes met kop en staart waar net voldoende pit in zit. Gelukkig zijn ze niet in de valkuil gestapt om het allemaal te zweverig te maken, alleen het korte slotstuk Fragment’s Light is echt slappe hap wat beter weggelaten had kunnen worden. De meeste hoogtepunten zitten in de eerste helft van het album zoals Shelter Song, de titeltrack en Mesmerise, maar ook Test Of Time en de Guesser zijn  pracht liedjes.

Sun Structures klopt van begin tot eind, maar is zoals al eerder gezegd, meer een weergave van een tijdsbeeld dan een band met een eigen geluid. Daarom is het toch wat moeilijk om Temples als de beste band uit de UK te bestempelen, ongeacht of dit een vermakelijke verzameling songs is 1. Shelter Song
 2. Sun Structures
 3. The Golden Throne
 4. Keep In The Dark
 5. Mesmerise
 6. Move With The Season
 7. Colours To Life
 8. A Question Isn't Answered
 9. The Guesser
 10. Test Of Time
 11. Sand Dance
 12. Fragment's Light