×

Recensie

Pop

26 januari 2011

Teitur

Let The Dog Drive Home

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: V2

Let The Dog Drive Home Teitur Pop 4 Teitur – Let The Dog Drive Home Written in Music https://writteninmusic.com

Singer-songwriter Teitur is al jaren een van die Europese artiesten die je optimaal in de gaten moet houden. Zijn albums worden maar mooier en mooier en bij elk nieuw album vraag je, je af wanneer hij nu eens groots doorbreekt.

Teitur (Lassen) is afkomstig van de bij Denemarken horende Faeröer eilanden die, opvallend genoeg, tussen Groot Brittannië en IJsland in liggen. Via de band Mark No Limits verhuisde hij op 17 jarige leeftijd naar Denemarken waar hij gelijk een publishing en platendeal te pakken kreeg. Zijn eerst album maakte hij voor het grote Universal en baarde opzien. Vanwege problemen binnen de platenmaatschappij werd zijn deal niet verlengd maar Teitur ging op eigen kracht onverdroten voort. Juist deze volharding verkreeg veel respect en op alle positieve berichten maakte Teitur vervolgens de mooiste muziek. Het bleef helaas in eerste instantie nog erg marginaal en landelijk. Maar met het twee jaar geleden verschenen The Singer kreeg Teitur ook eindelijk wat meer aandacht in de rest van Europa. De eigenzinnige sound van zijn songs bleken ineens een zeer gewillig oor te vinden, zowel bij publiek als pers.

Die aandacht zal alleen maar groter worden bij zijn fraaie nieuwe album Let The Dog Drive Home. De aan het album voorafgaande EP met de gelijknamige titel deed al vermoeden dat Teitur zichzelf zou gaan overtreffen en alles op het nieuwe album bewijst dat. De 10 (+ 2 extra) songs die het album telt zijn allen even sterk, hoe verschillend in muzikaal karakter ook. Teitur weet muzikale ideeën steeds weer te verpakken in spannende songs met gedurfde arrangementen. Of ze nu zo ingetogen zijn als Waverly Place, het al net zo fraaie Freight Train of zo uitbundig als het titelnummer. Ook in het prachtige Betty Hedges en het met orkest fraai opgesierde, wonderschone Careless People weet Teitur volop te overtuigen. Maar een paar songs eruit pikken is ook songs vergeten en dat is jammer. Let The Dog Drive Home is een album dat verdient door een groot publiek gehoord te worden en Teitur lijkt helemaal klaar voor een grootse doorbraak.

Tracklisting Let The Dog Drive Home:

 1. Feel Good
 2. God, I Have So many Things To Tell You
 3. Waverly Place
 4. Freight Train
 5. Betty Hedges
 6. You Never Leave L.A.
 7. Stormy Weather
 8. Let The Dog Drive Home
 9. Very Careless People
 10. All I Remember From Last Night Is You
 11. Fly On The Wall
 12. When I had It All


 1. Feel Good
 2. God, I Have So Many Things to Tell You
 3. Waverly Place
 4. Freight Train
 5. Betty Hedges
 6. You Never Leave L.a.
 7. Stormy Weather
 8. Fly On the Wall
 9. Let the Dog Drive Home
 10. Very Careless People
 11. When I Had It All
 12. All I Remember from Last Night Is You