×

Recensie

Roots

17 juli 2020

Ted Russell Kamp

Down In The Den

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: PoMo Records

Down In The Den Ted Russell Kamp Roots 3.5 Ted Russell Kamp – Down In The Den Written in Music https://writteninmusic.com

Ted Russell Kamp tapt uit diverse muzikale vaatjes en dat gebeurt niet alleen bij zijn activiteiten voor andere muzikanten. Naast een vaste stek in de band van Shooter Jennings verzorgt hij basstructuren bij talloze andere muzikanten, recent werd hij nog gesignaleerd op sessies van Tawny Ellis, Jamie Wyatt en Tanya Tucker. Bovendien zijn er uiteenlopende projecten voor productionele ondersteuning  in zijn studio in LA, daarbij  worden niet zelden songs aangeleverd. Op geregelde tijd stippen werkt hij dat songwerk uit voor langspelers onder eigen naam. Werkstukken zoals Get Back To The Land en Walkin’ Shoes  vertoonden een al even gevarieerde, geïnspireerde benadering.

Het twaalfde werkstuk werd zoals de titel onthuld grotendeels in zijn homestudio opgenomen. Ted  zorgde naast de basakkoorden, zangpartijen en het akoestisch snarenwerk voor de toetsenbijdragen en percussie.

Home Sweet Hollywood sleept zich op snerpende slides en pianoriedels voort, broodheer Scooter Jennings  duikt meteen op als gastvocalist. In de met orgel en piano opgebouwde gospelballade Hold On horen we co-auteur Gordy Quist van Band Of Heathens op de achtergrond  en in de staart is er een geïnspireerde gitaarsolo van John Schreffler.

Hobo Nickel is een swingende ode aan het straatzangers bestaan, banjogetokkel krijgt gezelschap van aanstekelijke Dixieland trompet en trombone. Het uitsluitend op diepe baslijnen steunend Rainy Day Valentine is een knap solo-intermezzo evenals en behoort samen met het met Shane Alexander gecomponeerde Only Son tot het singer-songwriters luik.

Waste A Little Time With Me trippelt op een  vitaal bruisende cocktail uit New Orleans met dartel pianospel en blazerswerk. Als enkele getalenteerde dames  de sessies en haalt Russell Kamp  trombone en trompet, zijn allereerste instrumenten, opnieuw uit de kast bij het met Sarah Gayle Meech gezongen Word For Word, dat eveneens als Every Little Thing nadrukkelijk naar de Memphissound lonkt .Kristen Profitt  componeerde samen met Ted het intimistische country duet Take My Song With You dat een weerom onderhoudende en gevarieerd luisteruurtje afsluit. 1. Home Sweet Hollywood
 2. Have Some Faith
 3. Waste a Little Time with Me
 4. Stick with Me
 5. Hold On
 6. Hobo Nickel
 7. Rainy Day Valentine
 8. The Good Part
 9. Word for Word
 10. My Turn to Cry
 11. Only Son
 12. Every Little Thing You Need
 13. Saint Severin
 14. Take My Song with You