×

Recensie

Roots

17 november 2021

SUSTO

Time In The Sun

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: New West

Time In The Sun SUSTO Roots 3.5 SUSTO – Time In The Sun Written in Music https://writteninmusic.com

Dit sinds 2013 vanuit uit Charleston in Zuidelijk Carolina opererende muzikale gezelschap is ondertussen aan zijn vierde langspeler toe. SUSTO, de naam van het combo refereert naar de aanvoerder Justin Osborne en de Cubaanse roots van enkele oorspronkelijke bandleden. Het is bovendien een Spaans begrip dat zoveel betekent als intense angst en lichamelijk lijden na een traumatische ervaring, een ongrijpbare ziekte die zich vooral in Latijns Amerikaanse culturen manifesteert. ‘Susto’ verwijst naar iets dat intense afschuw opwekt. Dat kan bezwaarlijk van dit werkstuk gezegd worden dat onderdak vond bij New West.

Osborne levert als vanouds de songs aan die tijdens een intense periode van zijn leven ontkiemden, er rijpten al enkele songs geïnspireerd door het nakende vaderschap en de laatste weken van zijn vader die een lange strijd tegen kanker verloor. Ingrijpende gebeurtenissen die in samenwerking met producer Wolfgang Zimmerman (Band Of Horses), John Delaware en andere muzikanten uit de lokale scene van Charleston in avontuurlijk georkestreerde tracks  werden verwerkt.

Vanaf de opener Time, Love Fun komen we van verstilde haast pastorale momenten in hectische passages in een psychedelisch getinte soundtrack die heen en weer pendelt tussen dromerige ingetogen countyneske passages van Summertime , Life Is Sufferring, en de prachtige afsluiter All Around The World langs catchy rootspop van Get Down en een zonnig Resolve It  flaneert naar ruiger bij grunge aanleunend werk, zoals Be Gone From Me illustreert.  Op het eerste gehoor bijzonder aanstekelijke en toegankelijke, rijkelijk geschakeerde muziekjes die bij nadere beluistering een markante persoonlijke wereldvisie onthullen. 1. Time, Love & Fun
 2. Get Down
 3. Summertime
 4. God of Death
 5. Be Gone from Me
 6. Good Right Now
 7. Life Is Suffering
 8. Resolve It
 9. Mother of the World
 10. Double Rainbow
 11. All Around the World