×

Recensie

15 april 2016

Surgical Meth Machine

Surgical Meth Machine

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Nuclear Blast

Surgical Meth Machine Surgical Meth Machine Metal 3.5 Surgical Meth Machine – Surgical Meth Machine Written in Music https://writteninmusic.com

Surgical Meth Machine is de nieuwe band van Al Jorgensen en zijn maatje Sam D’Ambrucso. Nadat hij Ministry op had geheven, bleek Al toch niet met pension te gaan. Op de achtergrond bleek hij zelfs aan een Revolting Cocks album te werken, maar met SMM komt hij eerder uit. Nu was Ministry al geen misselijk bandje, maar met SMM gaat Al nog een stuk verder. De zware en naar zijn eigen zeggen, vuile echtscheiding heeft er in ieder geval voor gezorgd dat hij weer in staat is een furieuze tirade af te steken en alles en iedereen met de grond gelijk te maken. De band zet muzikaal de tactiek in van de verschroeide aarde. Alsof een combinatie si gemaakt van spijkerbommen en napalm. Totale destructie lijkt het doel van dit stuk razende industriële trash metal.

Als luisteraar krijg je niet veel tijd om op adem te komen. Zeker niet in het eerste gedeelte waarbij razende trash riffs, samples en getriggerde  drums full speed ahead door rammen. Hier zitten wel een paar zeer toffe nummers tussen zoals I Want More en Rich People Problems. Unlistenable is een hilarische track waarin allerlei bands aan geraden worden zoals Megadeth, Lamb Of God, The Cure, Nickelback en Ministry die Al vervolgens afbrand. Behalve Devo, cause they fuckin’ rock. Vervolgens wordt er een vette versie ingezet van Gates Of Steel van Devo. Met Spudnik, Just Go Home en Just Keep Going wordt er een veel electronischere weg ingeslagen, die minder hard is dan de rest van het album. Het klinkt meer als een 90ies rave party, inderdaad ongetwijfeld ontsproten vanuit andere drugs dan het eerste furieuze deel. Afsluiter I’m Invisible is het hoogtepunt van het album. Loom, spannend en met een zeer coole vide. En die gitaarlock, waar kennen we die van?

Hierbij ook nog even de geweldig mooie video van I’m Invisible 1. I'm Sensitive
 2. Tragic Alert
 3. I Want More
 4. Rich People Problems
 5. I Don't Wanna
 6. Smash And Grab
 7. Unlistenable
 8. Gates Of Steel
 9. Spudnik
 10. Just Go Home
 11. Just Keep Going
 12. I'm Invisible