×

Recensie

Rock

14 november 2017

Sun Rider

III

Geschreven door: Peter Urbanus

Uitgebracht door: Electric Valley Records

III Sun Rider Rock 3.5 Sun Rider – III Written in Music https://writteninmusic.com

Op een dag vind je een cd op de mat waarvan je je afvraagt van wie deze komt. En dan staat er ook nog in vette letters ‘promo’ op. Even dacht ik dus dat de band Promo heette en de titel Sun Rider luidde. Niet dus. Dit promotie-exemplaar is duidelijk een stukje thuiskopieerwerk. Het gaat dus om een EP van Sun Rider uit Dordrecht. Gelukkig is de inhoud muzikaal gezien wel dik in orde. Een loeistrakke stoner/metalband, die een fijne geluidsboom opzet met de luisteraar.

Het werkje wordt ingeleid door een sciencefiction-achtig intro. Daarna breekt de hel los. Call Of The Moutains roept de betere bands uit deze genres in herinnering. Exodus of the Firetitans wordt ingeleid door een slide-gitaar, een gitaarstijl die je in de hardere rock en heavy metal niet zo veel tegen komt, al excelleerde Jimmy Page wel op dit vlak. Bovendien zou deze Britse oervader van de hardrock zich voor de te gekke gitaarsolo en monumentale riffs niet hoeven te generen.

De zang zit soms op het randje van ‘grunt’, dus daar moet je wel van houden. De nummers zelf zijn prima en enorm strak en bekwaam ingespeeld. Het bandgeluid blijft dynamisch en transparant.

Echt goed leesbaar is het hoesje niet, dus het kostte even wat gepuzzel en gezoek op het wereldwijde web. Uw recensent moest even z’n bril afzetten om het allemaal te kunnen ontcijferen. Zo leek het aanvankelijk erop dat de band Run Rider heette en dat leverde geen ‘hits’ op internet.

Het album is uitgebracht op Electric Valley Records, dat gehuisvest is op het Italiaanse eiland Sardinië. Spelen kunnen deze gasten echt uitstekend. Als ze dit live kunnen waarmaken is het Nederlandse muziek landschap een goede band rijker. Nu nog een volwaardig album.

En Black Sabbath zag dat het goed was.  1. Intro
  2. Call of The Mountains
  3. Exodus Of The Firetitans
  4. Supercell Thunderstorm