×

Recensie

Rock

21 oktober 2012

Steve Harris

British Lion

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: EMI

British Lion Steve Harris British Lion Rock 3 Steve Harris – British Lion Written in Music https://writteninmusic.com

In 1992 werd Steve Harris benaderd door zanger Richard Taylor en gitarist Graham Leslie van de band British Lion met het verzoek om hun CD te produceren. De bassist van Iron Maiden ging akkoord, maar de band bleek maar een kort leven beschoren. Richard Taylor begon daarna samen met David Hawkins een nieuwe band, waar Steve Harris ook bij betrokken raakte. Uiteindelijk besloten alle vier samen te werken en zo ontstond, met toevoeging van drummer Simon Dawson, het eerste solo-project van Steve Harris genaamd British Lion.

Het is niet te vermijden om de muziek op British Lion te vergelijken met die van Iron Maiden aangezien Steve Harris altijd een van de voornaamste songschrijvers van de band is geweest. Maar de vergelijking gaat vooral mank op het feist dat British Lion een erg hoog pop-gehalte heeft en de nummers stuk voor stuk hitparade-aspiraties bezitten. Steve Harris gaat natuurlijk niet zo maar met een stel muzikanten in zee; het professionele nivo is hoog en het album bevat goede muziek. De songs zitten degelijk in elkaar en het album bevat opvallend veel energie. Het is nieuwe en originele muziek met een duidelijke invloed uit het verleden. De nummers liggen makkelijk in het gehoor en hebben in het geheel geen elitaire pretenties!

Het is absoluut niet mijn muziek, maar er is zeker een markt voor. De meeste fans van Iron Maiden zullen wellicht geïnteresseerd zijn in British Lion. Sommige zullen zich gewoon verplicht voelen om de CD aan te schaffen; alleen al om het feit dat ze hun verzameling compleet willen houden. Het is leuk om te horen dat een muzikant als Steve Harris enthousiast kan raken voor een project als British Lion. Het maakt hem er alleen maar sympathieker op.

Tracklisting British Lion:

 1. This Is My God
 2. Lost Worlds
 3. Karma Killer
 4. Us Against The World
 5. The Chosen Ones
 6. A world Without Heaven
 7. Judas
 8. Eyes Of The Young
 9. These Are The Hands
 10. The Lesson


 1. This Is My God
 2. Lost Worlds
 3. Karma Killer
 4. Us Against The World
 5. The Chosen Ones
 6. A World Without Heaven
 7. Judas
 8. Eyes Of The Young
 9. These Are The Hands
 10. The Lesson