×

Recensie

Metal

22 maart 2017

Steel Panther

Lower The Bar

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: V2

Lower The Bar Steel Panther Metal 3.5 Steel Panther – Lower The Bar Written in Music https://writteninmusic.com

Een David Lee Roth gilletje aan het begin en eindigen met ‘Hey Babe, do you mind if I dip my nuts in your chocolate?’. Het mag duidelijk zijn, de vier vunzige apen van Steel Panther hebben een nieuw album uit. Waarschijnlijk hebben ze niet lang na hoeven te denken over de bindende factor op tekstueel gebied. Geen band die het zo graag heeft over ballen likken, anale sex, coke snuiven, hoeren en pijpen.

De songtitels zijn dit maal ietsje subtieler als op voorganger All You Can Eat, maar de inhoud liegt er deze keer ook weer niet om. ‘Make Her Wear A Mask Like Nikkie Sixx and through A German Sheppard into the mix’ zingt Michael Starr in Anything Goes. Wie hier bij de voorgaande albums ook al niet tegenkon, zal ook zeker geen plezier beleven aan Lower The Bar. Hoe lang kan een grap duren zullen ze denken. Ik zeg, behoorlijk lang als je zulke goeie nummers schrijft als de Panthers. Want ook deze keer hebben ze de beste ingrediënten uit jaren 80 hardrock en hairmetal op een hoop gegooid. Zo hoor je in de opener Goin’ In The Backdoor Skid Row, in Poontang Boomerang klinkt heel duidelijk Cherry Pie van Warrant door en de ballad That’s When You Came In doet aan Mr Big denken.

Maar er worden ook ander jaren 80 invloeden aangeroepen. De synthesizer in het uiterst pakkende I Got What You Want klinkt heel AOR en afsluiter She’s Tight (waar zou dat nou over gaan?) gaat richting Eddy Money.

Sinds het album Metal Skool werkt deze band al aan dezelfde formule. Je vindt het leuk of je haat het het. Ik hoor bij de eerste groep… 1. Goin' In The Backdoor
 2. Anything Goes
 3. Poontang Boomerang
 4. That's When You Came In
 5. Wrong Side Of The Tracks (Out In Beverly Hills)
 6. Now The Fun Starts
 7. Pussy Ain't Free
 8. Wasted Too Much Time
 9. I Got What You Want
 10. Walk Of Shame
 11. She's Tight