Recensie

19 september 2013

Steed

Tomorrow Is Never Ending

Geschreven door: Natalie Polman

Tomorrow Is Never Ending Steed Pop 3 Steed – Tomorrow Is Never Ending Written in Music https://writteninmusic.com

Steed is een vierkoppige band uit Alkmaar en bestaat uit zanger/gitarist Alex Pasveer, gitarist Herman Halfmouw, toetsenist/zanger Misha van Toor en bassist/zanger Aris Rem. Ondanks dat de band oer-Hollandse roots heeft, klinken de liedjes en vocalen op hun tweede langspeler getiteld Tomorrow Is Never Ending ontzettend Brits. Dat weten ze zelf ook, ze geven toe enorm geïnspireerd te zijn door britpop, niet alleen de muziek, maar ook de modcultuur. En dus gaan ze stijlvol gekleed, “Want het oog wil ook wat”, aldus Pasveer. Kijkend naar de albumhoes met erop en –in vier heren in identieke pakken met witte stropdas en schoenen kan dat alleen maar bevestigt worden.

Steed bracht in 2009 het eerste album A Curious Case Of Countless Clues uit en mocht vorig jaar in de Cavern Club in Liverpool spelen, tijdens International Pop Overthrow 2012. Daar zullen ze ongetwijfeld in de smaak zijn gevallen. Ons bevalt het ook wel. Opener Free klinkt o zo bekend in de oren maar is daardoor niet minder lekker. Last Forever van hetzelfde laken een pak. Denk aan Miles Kane (The Rascals) of zelfs onze eigen Moke, maar dan vrolijker.

Eerste single Rollercoaster mag er ook wezen, evenals I Can’t Reach You, die verslavend repeterende baslijnen bevat. Met de toevoeging van trompetpartijen is het oorwurmgehalte van bijvoorbeeld titelsong Tomorrow Is Never Ending en Better Man hoog. Seen The Light is lekker dansbaar en de hammondpartijen maken het sfeertje compleet. Je waant je in Liverpool.

Steed lijkt uitermate geschikt voor liefhebbers van hypere springbands als Franz Ferdinand en Fratellis, maar de band weet ook rustmomenten in te bouwen. Zo is You Don’t See een heerlijke song à la Oasis. Afsluiter Tiffany is misschien wel het beste liedje. Raspende gitaren, donkere baslijn en rammende drums met erbovenop galmende zang. Al met al klinkt het niet heel nieuw, maar toch is er een bepaald enthousiasme hoorbaar op Tomorrow Is Never Ending waar we meer van willen horen.

Eerder verschenen op MusicFromNL 1. Free
 2. Last Forever
 3. Come Clean
 4. Rollercoaster
 5. I Can’t Reach You
 6. Tomorrow Is Never Ending
 7. Seen The Light
 8. Better Man
 9. Fading Sun
 10. You Don’t See
 11. Tiffany
Downloaden bij iTunes