×

Recensie

Alternative

17 mei 2019

SONS

Family Dinner

Geschreven door: Leon Pouwels

Uitgebracht door: Caroline

Family Dinner SONS Alternative 4 SONS – Family Dinner Written in Music https://writteninmusic.com

Dit is zo’n plaat waarmee je het liefste met de auto de grens over gaat. Bij het gebrek aan lange uitzichtloze woestijnen je geluk op de Duitse snelwegen beproeven. Stuurloze hoogste versnelling rock welke ondanks het gitaargeweld een aangename swing afdwingt. Vol gas verantwoordt door de eindeloze nacht. Vuige rock and roll volgens de Josh Hommes The Desert Sessions principes.

Het uit Melsele afkomstige SONS laat op hun eerste volwaardige album Family Dinner een aangenaam visitekaartje achter, waarmee ze zich voor de aankomende festivals uitnodigen. Met deze agressieve energie verwacht je niet dat ze ooit voor het vrijwel gelijknamige televisieprogramma Het Familiediner van Bert van Leeuwen gevraagd worden. Daar gaat alles stuk, een vriendelijke lijmactie redt het daar niet.

SONS vestigt zijn naam in het grijze zone gebied tussen opgefokte punkrock en primitieve garagerock. Door zich niet krampachtig aan het eenrichtingsverkeer vast te houden, leveren ze met hun jonge honden mentaliteit een bijzondere bijdrage af. In een sneltreinvaart passeert vrijwel alles de revue. De jeugdige leden houden conditioneel dit tempo probleemloos vast zonder in eindeloos gepiel te vervallen. Up tempo country, fragmentarische harmonieuze samenzang of melodieuze metal, het is allemaal mogelijk. Dit is een explosie welke we na de industriële jaren negentig revolutie amper terughoren.

Doordat het strak swingende drumwerk zich met psychedelisch gitaarvervormingen vermengt blijft het continu in beweging. In de voortreffelijke gitaarsolo’s bemerk je dat jaren zeventig hardrock ook hun sporen in de ontwikkeling achterlaten. Het klotst zonder enig verlies van daadkracht, alle kanten op. Zo moet oer postpunk klinken, als een groepering die zich principieel van de kortzichtigheid van dit beperkte punk genre distantieert. Op het moment dat je ervan overtuigt bent SONS te doorgronden, gooien ze er op het laatst met Sneaky Snake een heuse duistere gothic killer in. Juist hierdoor benadrukken ze dat ze een naam zijn welke je in de toekomst zeker in de gaten moet houden. Family Dinner is veel meer als een aangenaam debuut. 1. Family Dinner
 2. Ricochet
 3. Naughty
 4. I Need A Gun
 5. White City
 6. Skin
 7. Waiting On My Own
 8. Keep On Going
 9. Tube Spit
 10. Do They See Me
 11. Sneaky Snake