×

Recensie

Soul / Hiphop

08 oktober 2014

Sonny Knight & The Lakers – I'm Still

I’m Still Here

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Secret Stash Records

I’m Still Here Sonny Knight Sonny Knight & The Lakers Soul / Hiphop 4 Sonny Knight & The Lakers – I’m Still Here Written in Music https://writteninmusic.com

50 (!!) jaar na zijn debuutsingle is er met I’m Still Here dan toch eindelijk een debuutalbum van de soulzanger Sonny Knight uitgekomen. Opgenomen met zijn geweldige band The Lakers, maar zeven blokken van de studio onder een oude platenwinkel vandaan, waar hij die eerste single als Little Sonny Knight & The Cymbols) als 17-jarige opnam.

Maar kort na die eerste single werd Sonny opgeroepen voor het leger alwaar hij 3 jaar doorbracht. Zijn muzikale carrière vervolgde hij vervolgens halverwege de jaren 70 in Minnesota pas in de band Haze. Toen die band begin jaren 80 opbrak richtte hij zich fulltime op zijn werk als truck driver. Wat Sonny echter niet wist was dat die ene single (Tracks Of My Tears/Rain Dance) een waar collectors item was geworden en zijn naam nog steeds rondging in het soulcircuit. In contact met Secret Stash platenlabeleigenaar en drummer Eric Foss besloten zij vorig jaar de legende van Sonny Knight terug te brengen naar het podium. Foss formeerde een nieuwe band, The Lakers, en ze namen met Hey Girl/Sugarman (een prachtige soulversie van de fameuze track van Sixto ‘Sugarman’ Rodriquez) een eerste single op die november vorig jaar werd uitgebracht. Het bleek een zo een doorslaand succes dat de daarop volgende maand gelijk met de opnamen van meer tracks werd begonnen en er een heel album tot stand kwam.

I’m Still Here is een album geworden waarop gelijk duidelijk wordt dat niet alleen Sonny Knight nog steeds geweldig bij stem is maar dat hij bijgestaan wordt door een voortreffelijke band. Een band met muzikanten die heel erg goed naar oude soul en rhythm &blues geluisterd hebben, Motown en Stax in het bijzonder, en daar een mooi rafelig randje aan toevoegen. De songkeuze is gevarieerd, dan weer fraai slepend dan weer opwindend dansbaar met immer de geweldige soulstem van Knight als middelpunt. Als nieuwe/oude soulhelden Sharon Jones, Charles Bradley en Lee Fields moeiteloos zalen kunnen vullen en het publiek kunnen vervoeren moet dat ook voor Sonny Knight mogelijk zijn.

I’m Still Here is een glansrijk debuut van een zanger die het succes na 50 jaar tijd meer dan verdient!

Tracklisting I’m Still Here:

 1. Juicy Lucy
 2. Cave Man
 3. I’m Still Here Pt 1
 4. I’m Still Here Pt 2
 5. Through With You
 6. Sonny’s Boogaloo
 7. Hey Girl
 8. When You’re Gone
 9. Sugar Man
 10. Baby, Baby, Baby
 11. Get Up And Dance


 1. Juicy Lucy
 2. Cave Man
 3. I'm Still Here, Pt. 1
 4. I'm Still Here, Pt. 2
 5. Through With You
 6. Sonny's Boogaloo
 7. Hey Girl
 8. When You're Gone
 9. Sugar Man
 10. Baby, Baby, Baby
 11. Get Up and Dance