×

Recensie

06 september 2016

Someday Jacob

It Might Take A While

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

It Might Take A While Someday Jacob Roots 3 Someday Jacob – It Might Take A While Written in Music https://writteninmusic.com

De formatie opgebouwd rond Jörn Schlüter is uit Bremen afkomstig maar dat is nauwelijks hoorbaar. Het muzikale hart van die songwriter ligt duidelijk niet in de Noord Duitse stad maar het is vooral de sound van de zonnige Amerikaanse Westkust die doorklinkt in de het uitsluitend door Schlüter gecomponeerde songwerk op de tweede langspeler.

Wellicht heeft het iets te maken met de medewerking van Vance Powell (Kings Of Leon, Jack White) en Richard Dodd (Tom Petty). Nummers als Daily Bread waarin zacht akoestisch gitaarwerk zich met melodieuze gitaren en dito harmoniezang vermeien of het op een relaxte beat evoluerende Between Me And You refereren naar de zonnige sound uit de jaren zeventig en ook bij andere songs is er niet veel fantasie nodig om je ergens op een zonovergoten strand in Californië te wanen.

Op andere momenten doemen de krijtrotsen van de Britse eilanden op, en dat is niet alleen zo in een met een nummer met een voor de hand liggende titel als Rain. Het op akoestische fingerpicking gebaseerde Room With A View en vooral het met accordeon gelardeerde All You Weary  Hearts verraden een sterke voorliefde voor de folk van het oude continent.

Helaas is de kwaliteit van het songmateriaal eerder wisselvallig en dat weegt soms wat door in het geheel, jammer. Wellicht is het toch nog even wachten, zoals de titel al aangeeft, op nog sterker werk.



 1. Daily Bread
 2. Trade It All In
 3. Between Me And You
 4. Useless Light
 5. The Sun The Moon And The Stars
 6. Glory Boys
 7. Room With A View
 8. Home Run
 9. Rain
 10. Long Distance
 11. All You Weary Hearts