×

Recensie

Metal

22 april 2013

Sodom

Epitome Of Torture

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: SPV Steamhammer

Epitome Of Torture Sodom Metal 3.5 Sodom – Epitome Of Torture Written in Music https://writteninmusic.com

Wat hebben die Duitse metalbands toch met oorlog? Sodom is in ieder geval zeer geïnteresseerd in dit menselijke fenomeen. Dit mag blijken uit de volgende titels van hun albums: Agent Orange (1989), M-16 (2001), In War And Pieces (2010). Iedere CD uit hun discografie bevat wel een nummer over oorlog. Zo ook hun nieuwste CD Epitome Of Torture.

Ontwikkelt thrash metal zich nog wel voldoende of is thrash metal dood? Voor beide standpunten valt wel wat te zeggen, maar waar het om gaat is de muziek. Komen er nog wel goede thrash albums uit? Sodom timmert in ieder geval stevig aan de weg. Epitome Of Torture is hun veertiende album en bevat een tiental stevige thrash songs. Uitschieters zijn toch vooral de wat vlottere nummers zoals Stigmatized en Katjuscha. Hoewel ook Into The Skies Of War en Invocating The Demons niet te versmaden zijn.

De productie, het geluid en de mix op Epitome Of Torture zijn gewoon goed en en van een degelijk nivo. De songs bevatten veel energie en agressie en vormen samen een zeer constante en homogene CD. Valt de band in herhaling? Kunnen ze niets nieuws meer verzinnen? Willen we dat wel? Willen we onze thrash niet gewoon zo traditioneel mogelijk? Daar is het toch thrash metal voor?! Schoenmaker blijf bij je leest. Bands als AC/DC, Motörhead, Slayer en Immortal doen al jaren hetzelfde en niemand wil dat veranderen. Ik moet er niet aan denken dat Motörhead opeens nu-metal gaat spelen. Nee, dat soort missers hebben Celtic Frost en Metallica al meegemaakt en de heren zijn daar goed voor teruggefloten. Andere bands kunnen zich muzikaal ontwikkelen en daar verwachten we het ook van. Ik wil mijn thrash hard en snel en laat dat nou precies zijn wat Sodom doet. Epitome Of Torture is een must voor Sodom-fans en een aanrader voor fans van thrash metal!

Tracklisting Epitome Of Torture:

 1. My Final Bullet
 2. S.O.D.O.M.
 3. Epitome Of Torture
 4. Stigmatized
 5. Cannibal
 6. Shoot Today – Kill Tomorrow
 7. Invocating The Demons
 8. Katjuscha
 9. Into The Skies Of War
 10. Tracing The Victim


 1. My Final Bullet
 2. S.O.D.O.M.
 3. Epitome Of Torture
 4. Stigmatized
 5. Cannibal
 6. Shoot Today - Kill Tomorrow
 7. Invocating The Demons
 8. Katjuscha
 9. Into The Skies Of War
 10. Tracing The Victim