×

Recensie

04 maart 2016

Snarky Puppy – Family Dinner (Volume

Family Dinner (Volume Two)

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Ground Up!

Family Dinner (Volume Two) Snarky Puppy Jazz 3 Snarky Puppy – Family Dinner (Volume Two) Written in Music https://writteninmusic.com

Net na de Grammy die Snarky Puppy won met het Metropole Orkest voor het erg fraaie Sylva is daar Family Dinner (Volume Two), het vervolg op het sterke Family Dinner (Volume One).

Dat Snarky Puppy ontzettend vaak speelt en veel opnamen maakt mag bekend zijn. Misschien wat teveel zou je kunnen zeggen als je Family Dinner (Volume Two) beluistert. Zelfs na een aantal keren beluisteren wil de muziek op het album maar niet echt beklijven. Dat komt misschein ook wel omdat ze voor het laatste stuk op het album David Crosby hebben uitgenodigd. Ik houd van Crosby maar wat hij hier laat horen is gewoon een Crosby-song en absoluut geen muzikale collaboratie met Snarky Puppy. Ook de samenwerking met Laura Mvula is niet erg sterk. Sing To The Moon is een prachtige song die juist in samenwerking met het Metropole Orkest een prachtig extra kreeg. De versie met Snarky Puppy mist een muzikale structuur.

Sowieso is de muzikale invalshoek van Michael League en consorten op Family Dinner (Volume Two) een beetje zoek. De samenwerking met Peru’s finest Susana Baca lijkt vooral een mogelijkheid om te laten horen dat Snarky Puppy ook een aparte Latijnse stijl kan spelen maar de hook van de song wordt daarbij wel vergeten. Datzelfde gebeurt eigenlijk op eenzelfde manier met Soro (Afriki) met Salif Keita. Heel knap hoe de mannen van Snarky Puppy een Afrikaanse hook spelen maar ze vergeten dat het om de song en Keita draait. Heel apart. Zelfs de openingstrack met Becca Stevens komt niet echt van de grond. De samenwerking met Jacob Collier en vervolgens KNOWER klinken dan veel meer in lijn met waar Snarky Puppy voor staat. Groovy jazz met vleugen psychedelica en progrock.

Natuurlijk kunnen de muzikanten van Snarky Puppy geweldig spelen maar het wordt weer eens tijd dat de mannen op zichzelf een album opnemen met uitsluitend eigen materiaal. Gewoon even laten zien waar ze nu echt voor staan. Family Dinner (Volume Two) is een teleurstellend album al helemaal volgens de hoge standaard die Snarky Puppy zichzelf constant voorhoudt.

Tracklisting Family Dinner (Volume Two:

CD:

 1. I Asked (met Becca Stevens & Vasen)
 2. Molino Molero (met Susana Baca & Charlie Hunter)
 3. Liquid Love (met Chris Turner)
 4. Soro (Afriki) (met Salif Keita, Carlos Malta & Bernardo Aguiar)
 5. Sing To The Moon (met Laura Mvula & Michelle Willis)
 6. Don’t You Know (met Jacob Collier & Big Ed Lee)
 7. I Remember (met Knower & Jeff Coffin)
 8. Somebody Home (met David Crosby)

DVD:

 1. Be Still (met Becca Stevens & Vasen)
 2. Fuego Y Agua (met Susana Baca)
 3. Shapons Vindaloo (met Vasen)
 4. One Hope (met Knower)
 5. Brother, I’m Hungry (met Nigel Hall & NOLA International)


 1. I Asked
 2. Molino Molero
 3. Liquid Love
 4. Soro (Afriki)
 5. Sing To The Moon
 6. Don't You Know
 7. I Remember
 8. Somebody Home