×

Recensie

Roots

07 april 2010

Slim Cessna's Auto Club

Buried Behind The Barn

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Alternative Tentacles

Buried Behind The Barn Slim Cessna's Auto Club Roots 3.5 Slim Cessna’s Auto Club – Buried Behind The Barn Written in Music https://writteninmusic.com

Ook al luister ik vreselijk veel muziek, het komt toch nog steeds geregeld voor dat ik een cd binnenkrijg van een band die al lange tijd bezig blijkt te zijn en dat ik er nog nooit van gehoord heb. SCAC is zo’n band en de cd die ik hierbij bespreek bevat opnames die al meer dan 10 jaar oud zijn.

Vanaf 1995 levert de band al albums af, zeven in totaal, op het Alternative Tentacles label van Jello Biaffra en is daarmee de enige countryband op dat label. Waarom wordt na beluistering van Buried Behind The Barn wel duidelijk. De rauwe country dat dit gezelschap je voorschotelt is recht door zee, met een enorme rock ’n roll feel. En dat doen ze met banjo, piano, staande bas, pedal steel en gitaar. De band heeft het podium gedeeld met een behoorlijk imposante lijst (Johnny Cash, 16 Horsepower, Throwing Muses, Violent Femmes, Cake, Primus, Chris Ledoux, Cracker, Joe Diffie, Old 97’s, Supersuckers, Reverend Horton Heat, Legendary Shack Shakers, Dresden Dolls, Morphine, Munly).

Buried Behind The Barn bevat oude opnames die voorheen alleen op cd-r verschenen zijn en waarschijnlijk uitgedeeld of verkocht werden tijdens shows. Ik heb begrepen dat er veel geld voor werd neergelegd op eBay. Vanaf heden is dit werkje voor iedereen beschikbaar op cd en 10” vinyl.

Wie zijn country het liefts rauw en puur krijgt opgediend en van scherpe, intelligente verhalen houdt, die moet naar deze geweldige band luisteren. Ik heb ze veel te laat ontdekt, maar ben wel blij dát ik ze ontdekt heb. In april en mei doet dit gezelschap de Nederlandse podia aan.



  1. Cranston
  2. Port Authority Band
  3. Angel
  4. Thirteen Crimes
  5. Shady Lane
  6. Jackson
  7. Sister's Husband
  8. Earthquake