×

Recensie

23 februari 2017

Sleater-Kinney

Live in Paris

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht in eigen beheer

Live in Paris Sleater-Kinney Alternative 4 Sleater-Kinney – Live in Paris Written in Music https://writteninmusic.com

Na bijna tien jaar uit zicht te zijn geweest verraste Sleater-Kinney twee jaar terug eerst met het geweldige nieuwe album No Cities To Love om vervolgens ook nog eens een zeer succesvolle wereldtour te ondernemen. Van het optreden in La Cigale in Parijs op 20 maart van dat jaar zijn nu de opnamen uitgebracht.

Het was terecht groot nieuws dat Sleater-Kinney, het legendarische trio met zangeres/gitariste Corin Tucker, gitariste/zangeres Carrie Brownstein en drumster Janet Weiss, weer terug was. De band bouwde gedurende de late jaren 90 en begin jaren 00 een geduchte reputatie op. Niet alleen met geweldige albums maar zeker ook live. De combinatie van twee gitaren, vaak laag gestemd om het gemis van een bas in te vullen, superenergieke drums, gecombineerd met de exact juiste punkattitude in geweldige songs creëerden een weergaloos oeuvre en overrompelden het publieke wereldwijd tijdens enerverende optredens.

Live in Paris laat de tomeloze energie van het trio uitstekend horen. Lekker ruw aan de tapes toevertrouwd klinkt de band super dynamisch en strak. Met elk instrument prominent in de mix en de onvermijdelijke zang van Tucker al net zo direct uit de speakers is er geen ontkomen aan. De setlist is uitstekend. Natuurlijk worden veel songs van hun laatst verschenen album gespeeld maar de klassiekers worden zeker niet overgeslagen. Vanaf avondopener Price Tag trekt het trio furieus van leer in een super dynamisch set.

Sleater-Kinney klassiekers als I Wanna Be Your Joey Ramone, Entertain, What’s Mine What’s Yours, Oh!, Jumpers en nieuwe, instant, klassieker A New Wave laten het trio in topvorm horen. Wat een heerlijk ongebreidelde energie, wat een overgave, wat een verpletterende songs toch! Laat je vervoeren. Live in Paris is een geweldige aanvulling op hun rijke oeuvre. 1. Price Tag (Live)
 2. Oh! (Live)
 3. What's Mine Is Yours (Live)
 4. A New Wave (Live)
 5. Start Together (Live)
 6. No Cities to Love (Live)
 7. Surface Envy (Live)
 8. I Wanna Be Your Joey Ramone (Live)
 9. Turn It On (Live)
 10. Entertain (Live)
 11. Jumpers (Live)
 12. Dig Me Out (Live)
 13. Modern Girl (Live)