×

Recensie

Rock

06 juni 2011

Sixx A.M.

This Is Gonna Hurt

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Eleven Seven

This Is Gonna Hurt Sixx A.M. Rock 4 Sixx A.M. – This Is Gonna Hurt Written in Music https://writteninmusic.com

Het boek is in bestelling, maar het album kreeg ik al binnen. In 2007 bracht meneer Sixx Heroin Diaries uit. Een geweldig boek dat zich liet lezen als een dagboek. Minder hilarisch dan The Dirt, maar desalniettemin vol smeuïge verhalen en anekdotes uit het door drugs geregeerde leven van Nikki. Hij voorzag dat boek eveneens van een gelijknamige soundtrack onder de naam Sixx A.M. met D.J. Ashba en James Michael.

This is Gonna Hurt gaat volgens exact het zelfde concept. Het boek is een fotoboek met dagboek fragmenten en de gelijknamige cd is weer in dezelfde samenstelling gemaakt. Wie nog niet bekend is met Sixx A.M. en een soort Mötley Crüe verwacht, zal wel even moeten wennen. Sixx A.M. is kwalitatief hoogstaande Amerikaanse radiorock, maar staat mijlen ver af van zijn andere band.

James Michael heeft een ongelofelijk goede stem met heel veel bereik. Een aantal songs neigen naar een wat meer rockende Muse (Live Forever, Goodbye My Friends), mede door het gitaarwerk van Dj Ashba. Lekker dik aangezette alternatieve rock, beetje pathetisch, maar erg goed gedaan. Van een heel ander kaliber is het waanzinnig lekkere Sure Feels Right. Zet dat liedje hard op in de auto met een zonnetje op je bol. Helemaal de juiste vibe. Het zou een zomerhit moeten worden.

Deadlihood rockt behoorlijk met heel ligt industriële invloeden, terwijl Smile weer een hele mooie ballad is met een absolute hoofdrol voor James Michael. Steven Tyler had de zanglijn kunnen bedenken. Help Is On The Way zit zo catchy in elkaar, dat dit naar mijn idee zeker op single uitgebracht kan worden. Voor mij persoonlijk is het echte hoogtepunt van het album Oh My God. Heel knap gemaakt nummer dat aan bands als Journey doet denken. Het album wordt zeer gevoelig afgesloten met Skin.

Het tweede album van Sixx A.M. is meer dan geslaagd. Het is Amerikaanse radiovriendelijk rock op zijn best. Een perfecte hybride tussen AOR, hardrock en alternatieve rock. 1. This Is Gonna Hurt
 2. Lies Of The Beautiful People
 3. Are You With Me Now
 4. Live Forever
 5. Sure Feels Right
 6. Deadlihood
 7. Smile
 8. Help Is On The Way
 9. Oh My God
 10. Goodbye My Friends
 11. Skin