×

Recensie

Alternative

16 juni 2017

Sivert Høyem

Live At Acropolis

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Hektor Grammophon

Live At Acropolis Sivert Høyem Alternative 4 Sivert Høyem – Live At Acropolis Written in Music https://writteninmusic.com

Dat Sivert Høyem het ook op eigen kracht helemaal waarmaakt is ons al een paar jaar zeer duidelijk. De handvol albums die hij na het verscheiden van Madrugada uitbracht lieten een daadkrachtige muzikant horen die onverdroten verder ging.

Na een stormachtige carrière met Madrugada, die met het zo onverwachte en trieste overlijden van gitarist Robert Burås een vroegtijdig einde vond, herpakte zanger Sivert Høyem zich met albums vol uitstekende songs die zijn grote kwaliteiten als songschrijver optimaal naar voren bracht maar zijn kracht als zanger des te meer. Want wat een heerlijke bariton heeft hij toch.

Met Madrugada reisde hij heel Europa af en nadat hij solo op pad ging was dat niet anders. Eerst even in wat kleinere zalen maar al snel kreeg zijn reputatie van rasperformer, die immer een geweldige groep muzikanten om zich heen heeft, ook weer de grote zalen vol. In Griekenland bleef het publiek immer trouw en toegewijd dus het was niet raar dat Høyem daar ook een droomoptreden voor ogen had. De arena bij de Acropolis, de trots van Athene, was daarvoor de uitgesproken plek.

Het kostte uiteindelijk twee jaar om het voor elkaar te krijgen maar toen pakte Høyem dan ook wel geweldig uit. Met dikke filmcrew en een goede wagen om alles qua beeld en geluid goed vast te leggen speelde hij met zijn band twee avonden de volledig uitverkochte plek plat met een uitstekende setlist waarin zowel werk van zijn oude band als volop werk van zijn solo-albums aan bod kwam.

Wat een weldaad blijft het om Høyem te horen zingen en wat een heerlijke band vol drive heeft hij meegenomen. De songs spatten van het podium en alles klinkt even belachelijk goed. Hoogtepunten te over al zou je het alleen maar over geweldige songs als Majesty, die oude Madrugada- klassieker in een weergaloze versie, Give It A Whirl, Görlitzer Park. The Boss Bossa Nova of de fraaie ballades als Into The Sea of January 3rd hebben. Maar er is nog zoveel meer moois.

Live At Acropolis van Sivert Høyem is in elke format met DVD te verkrijgen. Kijk die eerst en sla de rijke beelden op als je daarna de platen gaat draaien. De beelden zijn zo sterk dat je die er vanzelf bij zult denken. Dat de avonden magisch waren laten de beelden optimaal zien en de platen net zo duidelijk horen. Geweldige zanger, geweldige songs, geweldige band, geweldige opnamen.

Tracklististing Live At Acropolis:

CD1:

 1. Lioness
 2. Black and Gold
 3. January 3rd.
 4. What’s On Your Mind
 5. My Thieving Heart
 6. Honey Bee
 7. Prisoner Of The Road
 8. Into The Sea

CD2:

 1. The Boss Bossa Nova
 2. Gorlitzer Park
 3. Give It A Whirl
 4. Majesty
 5. Sleepwalking Man
 6. Handsome Savior
 7. Moon Landing
 8. Silences

DVD:

 1. Lioness
 2. Black and Gold
 3. January 3rd.
 4. What’s On Your Mind
 5. My Thieving Heart
 6. Honey Bee
 7. Prisoner Of The Road
 8. Into The Sea
 9. The Boss Bossa Nova
 10. Gorlitzer Park
 11. Give It A Whirl
 12. Majesty
 13. Sleepwalking Man
 14. Handsome Savior
 15. Moon Landing
 16. Silences


 1. 14 Stations (Introducing the Lioness)[Live]
 2. Lioness (Live)
 3. Black and Gold (Live)
 4. January 3rd (Live)
 5. What's on Your Mind (Live)
 6. My Thieving Heart (Live)
 7. Honey Bee (Live)
 8. Prisoner of the Road (Live)
 9. Into the Sea (Live)
 10. The Boss Bossa Nova (Live)
 11. Görlitzer Park (Live)
 12. Give It a Whirl (Live)
 13. Majesty (Live)
 14. Sleepwalking Man (Live)
 15. Handsome Savior (Live)
 16. Moon Landing (Live)
 17. Silences (Live)