×

Recensie

Roots

24 mei 2022

Sister Speak

Love For All

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: eigen beheer

Love For All Sister Speak Roots 3.5 Sister Speak – Love For All Written in Music https://writteninmusic.com

Na een concert van Miss Higgins in Chicago, waar Sherri Anne een tijdje verbleef, besloot de Canadese singer-songwriter het ook om ook eens  te wagen op een podium. Ze verzeilde in San Diego en richtte daar Sister Speak op. Het vrouwenclubje was vooral actief in het clubcircuit van Californië. Door een veroordeling zat ze enkele maanden vast in Brits Columbia, het was gedurende dat gedwongen verblijf dat de songs van het debuut Rise Up For Love, dat in 2014 werd uitgebracht, rijpten.

Sindsdien, buiten een in 2019 uitgebrachte epeetje The Stand, bijzonder weinig vernomen van de zangeres die de afgelopen maanden duidelijk met pech af te rekenen had, de corona crisis maakte haar tour activiteiten zowat onmogelijk. Even voor de release van Love For All gooide een brand in het flatgebouw in Canada letterlijk roet in het eten, Sherri moest op zoek naar een nieuwe verblijfplaats.

Uiteindelijk is het de nieuwe langspeler van Sister Speak die haar door een van de moeilijkste periodes uit haar leven sleept. In de studio werkt ze naast de vertrouwde bassist Jacob Miranda Jr. die samen met Stephen Haaker de soepele ritmiek verzorgt. Het akoestische gitaarwerk van Sherri Anne wordt aangevuld met gitaarpartijen van Sarven Manguiat die eveneens harmonische zangpartijen aanlevert.

Vanaf het sprankelende Estuary, dat aan Californië en een beetje aan Sherryl Crow herinnert tot Stronger, een semi- akoestische folkballade, horen we verhalen die gevoed worden door gebeurtenissen van de afgelopen twee jaren in Sherri’s bestaan. Na het ritmische Dance To The Rhythm komen we bij de titeltrack Love For All, in een wat sentimentele oproep voor wereldvrede op en de bekommernis over de teloorgang van de natuur op de aardkloot. Het koortsige intermezzo Slide Song op nerveuze gitaarerupties ruimt plaats voor toegankelijke zonnige reggaeduintjes als Run Away en Red Eye. In Lose Control, snellen de de Brothers Burns even ter hulp en dat resulteert in koortsige hip hop. Aangename en gevarieerde rootspop. 1. Estuary
 2. Dnce to the Rhythm
 3. Love For All
 4. Will it Ever
 5. The Slide Song
 6. un Away
 7. Lose Control
 8. We Are One
 9. Red Eye
 10. Crush
 11. One Good Friend
 12. Stronger