×

Recensie

Roots

10 mei 2022

Silver Lining

Go Out Nowhere

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Die With Your Boots On Records

Go Out Nowhere Silver Lining Roots 3.5 Silver Lining  – Go Out Nowhere Written in Music https://writteninmusic.com

Alweer een nieuwe ster aan het feeërieke Scandinavische firnament, denken we als  we de namen van de muzikanten lezen op de digipack. Silver Lining herbergt Stine Andreassen, naast haar solowerk duikt ze op bij The Northern Belle en Darling West. Live Miranda Solberg is de zangeres en muzikante die vorig jaar nog moeiteloos overtuigde met No Tomorrow onder de schuilnaam Louien. Het was een gezamenlijke fascinatie voor Gillian Welch die een tijdje geleden in Siver Lining resulteerde.

Samen met zanger gitarist Halvor Falck Johansen brachten  ze In 2018  Heart and Mind Alike uit, snarenman Bjornar Ekse Brandseth complementeerde het Noorse kwartet, dat nordicana van het zuiverste water debiteert op het grotendeels akoestische debuut.

Na de solo-en zijprojecten zijn ze terug samen, Go Out Nowhere toont  een evolutie naar een verruimde benadering met de uitbreiding van een ritmesectie en piano. De haast engelachtige zang van de dames weerklinkt als vanouds in wonderlijke songs.

In de titelsong komt Johanson even met melancholieke zang op de voorgrond, dat had beslist iets meer mogen zijn, vanaf de verstilde opener Your Everything tot de prachtige finale met het evenals de band getitelde Silver Lining blijft het evenwel genieten met volle teugen van de verleidelijke sirenezang  in een al even aangenaam muzikaal landschap.

Het akoestisch snarenwerk creëert in combinatie met elektrische gitaarbijdragen en pedalsteel een fijne folkgetinte soundtrack die geenszins verbleekt bij de verrichtingen van genregenoten die ons van de overkant van de Oceaan bereiken.  1. Your Everything
  2. Go Out Nowhere
  3. The Dream
  4. Awake
  5. I Can't Stay
  6. Time
  7. Days Like These
  8. Master Of Disguise
  9. Frosty Hands
  10. Silver Lining