×

Recensie

Rock

20 oktober 2018

Sick Thoughts

Sick Thoughts

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Goner Records

Sick Thoughts Sick Thoughts Rock 4 Sick Thoughts – Sick Thoughts Written in Music https://writteninmusic.com

Sick Thoughts is het project van multi-instrumentalist Drew Owen. Die groeide op in Baltimore, USA, verhuisde naar  New Orleans en woont nu in Hesinki, Finland. Niets zo veranderlijk als de mens, zeggen ze dan.  Maar zo veranderlijk is zijn muziek doorgaans helemaal niet. Al jaren kotst hij garagepunk uit die direct van de vuilnisbelt lijkt te komen en vooral knalhard en zonder compromis je bek in wordt geramd. Vooral beïnvloed door de in het rood staande eenrichtingsverkeer rammelzooi van de Reatards. Toch werd het met elke release ietsje minder vies en wild, minder lo-fi.

Die evolutie zet zich hier voort, al zou je het niet zeggen afgaande op de onbesuisde en asociaal harde manier waarop de openingstrack al gelijk je kamer binnenvalt. Toch is het zo: vocalen goed te horen, ritmesectie hard pompend en de gitaren gierend vooraan in de mix. Dat is wel eens anders geweest. Zo is deze release nog steeds smerig, maar zeker niet modderig of lo-fi. De Reatards-achtige garagepunk voert ook hier weer de boventoon, maar dit keer zijn er zeker ook nuances te bespeuren in deze rood uitslaande bak herrie. Zo doet Black Leather Glove met zijn gesjeesde gitaarsolo’s vele meer rock-’n-roll (op de Crypt manier) aan, een beetje als 70’s punkband Crime. Op zowel Hellhole als Total Mess zijn ongure glam- en bar-rock vibes te horen en Headache is zelfs een beetje dansbaar.

Tot slot ademt het album een horror-achtige, psychobilly sfeer uit, daarvoor hoef je alleen maar op de hoes te kijken, naar die sinistere grijns en de kettingzaag, maar ook de tracktitels geven genoeg weg.  Je kunt er lang of kort over doorpraten, uiteindelijk is dit zo’n album dat je KEIHARD moet draaien en als ‘ie afgelopen is druk je gewoon weer op PLAY. Lekker hoor, dit soort garagepunk. 1. Chainsaw
 2. On the Streets Tonight
 3. Black Leather Glove
 4. Headache
 5. Acid Flashback
 6. Hellhole
 7. Blood and Guts
 8. Hammer
 9. Morning Light
 10. Dark Outside
 11. Nothin in This World
 12. Total Mess