×

Recensie

14 maart 2016

Shurman – East Side Of

East Side Of LOve

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Blue Rose

East Side Of LOve Shurman Roots 3.5 Shurman – East Side Of Love Written in Music https://writteninmusic.com

Het heeft eventjes geduurd,  Inspiration, de vorige langspeler van Shurman, het kwartet uit Austin, werd vier jaar geleden aan het Europese publiek voorgesteld met als bonus een overzicht van ouder werk. Sindsdien bleef het stil rond Shurman. Dat had vooral te maken met de scheidingsperikelen van frontman Aaron Beavers. De opnamesessies in Santa Fe werden afgebroken en in 2014 terug opgestart in de Cedar Creek Studio’s in thuisbasis Austin maar Beavers besloot even een pauze in te lassen en trok zich volledig terug uit de muziekscène. De toekomst voor Shurman zag er bijzonder somber uit.

Vorig jaar klaarde de hemel op, na de passage op South By Southwest kreeg Beavers er opnieuw  zin in. Het nieuwe materiaal van East Side Love is enigszins somber van teneur en reflecteert de impasse van Beavers, zo’n afgebroken relatie kruipt nu eenmaal niet in je koude kleren. We krijgen in ieder geval 11 knappe songs voorgeschoteld, de  klagende doorleefde meerstemmige zang en het machtige gitaarwerk van Harley Husbands  en Beavers blijft verassend sterk. Met de vertrouwde ritmetandem (Michael Theriaeu/ Clint Short) klinkt het kwartet hechter dan ooit in zijn 15-jarige bestaan.

Typische Amerikaanse rock & countryroll met meeslepende snarenescapades zoals meteen duidelijk wordt in de  soulvolle titelsong. Die spoort onhoudbaar op de aanstekelijk rockende riffs van Never Gonna Quit en I Could I Would naar de knappe melodieuze countryrock van Saving It Up. Ook in songs als California Carry Me Away herinneren het aanvullende orgel- en pianowerk en de soulvolle vocale backing bij de wat geknepen zang van Beavers ongemeen sterk aan de verrichtingen van The Band.

Beavers en zijn kompanen van Shurman blijven bovenal zichzelf met tussendoor nog een akoestische ballade en in het countrynesk twangend Somebody Else’s Problem duikt  even een pedalsteel op. Bij het gedreven Time To Say Goodbye zit de gitaartandem terug op comfortabele kruissnelheid, we kunnen er niet omheen, Shurman is terug en hoe. 1. East Side of Love
 2. Never Gonna Quit
 3. If I Could I Would
 4. You Don't Have to Love Me
 5. Saving It Up
 6. I Don't Know Why
 7. California Carry Me Away
 8. Dive Right In
 9. See You Smile
 10. Somebody Else's Problem
 11. Time to Say Goodbye