×

Recensie

Roots

24 september 2013

Shawn Holt And The Teardrops

Daddie Told Me

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Blind Pig

Daddie Told Me Shawn Holt Shawn Holt And The Teardrops Roots 4 Shawn Holt And The Teardrops – Daddie Told Me Written in Music https://writteninmusic.com

Shawn Holt, zoon van wijlen Morris Holt, die beter bekend staat als Magic Slim, staat weer op eigen benen. Na het overlijden van zijn vader begin dit jaar moet hij ook wel. Holt startte op 17 jarige leeftijd met het spelen van de blues toen hij met zijn vader, zijn oom Nick Holt en The Teardrops mee op tour ging. Na deze tour verliet Shawn de band weer om zijn eigen bandjes te vormen en zijn eigen muziek te maken. In het prille begin van dit jaar sloot hij zich weer aan bij Magic Slim &The Teardrops. En toen in begin februari, 2 uur voordat de band zou gaan openen voor Johnny Lang, werd zijn vader in het ziekenhuis opgenomen. Holt besloot dat het optreden door moest gaan, nam z’n verantwoordelijkheid en zette als bandleider een set met The Teardrops neer die Johnny Lang deed besluiten de band in te huren voor de rest van de tour. Magic Slim maakte dit niet meer mee want hij overleed op 21 februari.

En nu is er dan Shawn Holt & The Teardrops en hebben zij op het Blind Pig label hun eerste CD afgeleverd ter nagedachtenis van Magic Slim; Daddy Told Me.Een schijfje dat met 5 eigen nummers voor de rest gevuld is met nummers van Magic Slim of waar Magic Slim een speciale band mee had. Vandaar ook dat ex-Teardrop gitarist John Primer gevraagd is op een paar nummers mee te spelen. Het hoge energiegehalte icm het ‘hard-driving’ geluid van The Teardrops is daardoor nog steeds levend. Het gitaarspel maar ook het stemgeluid van Shawn verraad zijn afkomst. Maar het doorgegeven DNA maakt het niet zo speciaal. Wel zijn bredere mix van klassieke en hedendaagse invloeden die hij heeft toegevoegd aan The Teardrops 2.0. Voorlopig zijn we nog niet van The Teardrops af. Gelukkig niet!