×

Recensie

Alternative

27 december 2012

Sexy Fí

Nunca Te Vi De Boa

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Far Out Recordings

Nunca Te Vi De Boa Sexi Fí Alternative 3.5 Sexy Fí – Nunca Te Vi De Boa Written in Music https://writteninmusic.com

Nunca Te Vi De Boa is het debuutalbum van Sexy Fí, een jonge ambitieuze indie-rockband uit Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, die in 2009 begon onder de naam Nancy en destijds al van zich liet horen met het nummer Keep Cooler, dat op het nieuwe album is toegevoegd in zowel de originele versie alsmede een nog betere remixversie door Born Ruffians.

De band rond zangeres Camila Zamith maakt spannende muziek die net zo eenvoudig funky blazers als surf-gitaarklanken koppelt aan een psychedelische jaren-60/70 sound maar ook de moderne beats, licks en hippe straat-taal niet schuwt. Hoewel het geen licht verteerbaar album is en je de muziek eerst een paar keer goed op je moet laten inwerken, wordt duidelijk dat Sexy Fí je toch een aantal keer positief weet te verrassen. Het is een slimme zet om het album te laten beginnen met één van de hoogtepunten, het krachtige en prachtige opgebouwde Pequeno Dicionário das Ruas, dat zich langzaam maar zeker in je hoofd nestelt. Niet zozeer de tekst en de zang blijven hangen maar zeer zeker wel de pakkende muziek, met een hoofdrol voor de heerlijke drumpartij en de opzwepende gitaarlicks! Plano Pilotis borduurt op dezelfde voet verder maar overtuigt beduidend minder. Roriz 2000 en vooral Bofe Story gooien het enigszins over een andere boog en brengen iets meer rust en balans in de muziek.

Het nut van de street-talk in Diogo’s Lament ontgaat mij. Het nummer klinkt niet alleen vrij overbodig maar haalt ook even de vaart uit het album. Gelukkig wordt de draad met Loro On Loro weer prima opgepakt en herkennen we zelfs een tekststrofe uit Wanna Be Startin’ Something van Michael Jackson? De zangeres zingt zowel in het Portugees als in het Engels maar deze tweetaligheid wreekt zich uiteindelijk nergens. Het rustige Macumba klinkt degelijk maar Brasília Grafitti bevat beduidend meer spannende ingrediënten en wendingen. Veel nummers zijn vakkundig uitgesponnen en eindigen met een pittge (gitaar)climax, zo ook het prima Looking For Asa Sul, Feeling Asa Norte. Ronduit verrassend is het korte maar krachtige a capella Togetherness, dat als slotnummer de mogelijkheid van zelfdestructie en uiteenvallen bondig samenvat, voordat de dubbele toegift met Keep Cooler nogmaals de smaakvolle sound van de band onderstreept. 1. Pequeno Dicionário das Ruas
 2. Plano Pilotis
 3. Roriz 2010
 4. Bofe Story
 5. Diogo's Lament
 6. Loro on Loro
 7. Macumba
 8. Brasília Grafitti
 9. Looking For Asa Sul, Feeling Asa Norte
 10. Togetherness
 11. Keep Cooler (bonus track)
 12. Keep Cooler (Born Ruffians remix, bonus track)