×

Recensie

Metal

28 juni 2010

Severe Torture

Slaughtered

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Earache

Slaughtered Severe Torture Metal 4.5 Severe Torture – Slaughtered Written in Music https://writteninmusic.com

De Nederlandse band Severe Torture brengt vandaag (maandag 28 juni 2010) hun nieuwe CD Slaughtered uit. Deze in 1997 opgerichte band speelt zogenaamde brutal death metal; een metalgenre gekenmerkt door extremiteit! De muziek van Severe Torture lijkt het midden te houden tussen Mortician en Immolation. Na drie CD’s bij Hammerheart signeerde de band in 2005 een contract bij Earache. Hier verschijnt dus ook hun nieuwste werkje.

Slaughtered bevat tien songs en duurt net iets korter dan 38 minuten. De ritmes zijn enorm strak en redelijk gevarieerd, waardoor de songs een erg solide basis hebben. Hierop worden strakke riffs gespeeld door het sterke gitaarduo. De zanger heeft een morbide death grunt, die bijdraagt aan de zieke atmosfeer van de CD. De mix is vol, maar helder. Hierdoor zijn de individuele instrumenten goed van elkaar te onderscheiden. Het enige minpuntje is de hoestekening. Dit was op de vorige twee CD’s wel anders, waarbij de hoes van Fall Of The Despised er met kop en schouders bovenuit stak. Binnen dit subgenre zien we wel vaker dit soort nare afbeeldingen op de voorkant van CD’s. Ditmaal vormt ook Severe Torture zich wederom naar deze conventie.

Dit neemt uiteraard niet weg dat Slaughtered een meesterlijke brutal death metal CD is. En ook nog eens van eigen bodem! De plaat bevat voldoende overtuigingskracht om zich op internationaal gebied te kunnen meten met andere bands uit het genre. Death metal fans kunnen de plaat beter even beluisteren, maar fans van het subgenre kunnen deze CD blind aanschaffen.  1. Grave Condition
  2. Unholy Misconception
  3. Deride Jesus
  4. Defective Fornication
  5. Slaughtered
  6. Feeding On Cadavers
  7. Inferior Divinity
  8. Incarnation Of Impurity
  9. To Relieve The Mortal Flesh Of Pain
  10. Swallowing Decay