×

Recensie

Alternative

23 augustus 2019

Sequoyah Murray

Penalties of Love EP (vinyl)

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Thrill Jockey

Penalties of Love EP (vinyl) Sequoyah Murray Alternative 4 Sequoyah Murray – Penalties of Love EP (vinyl) Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een opzienbarend groot talent biedt zich aan met de uit Atlanta afkomstige en nog maar 22-jarige Sequoyah Murray. De Penalties of Love EP is zijn eerste uitgave en alle 4 de tracks schieten vol in de roos.

Fijn hoe je in de hedendaagse electronic zoveel jarentachtiginvloeden hoort terugkomen. De stem van Murray is vol soul en doet soms denken aan Depeche Mode’s Dave Gahan en ook de synthesizers klinken soms precies uit die tijd. Murray trekt alles echter moeiteloos naar zichzelf en deze tijd.

De titeltrack is zo’n song die je je gelijk de oren doet spitsen. Wat een prachtige zangpartij en wat een spannende tegelijk subtiele instrumentatie voordat de drums op een heerlijke manier invallen en de track een fijne swing meegeven. Het klinkt fijn dwars wat Murray hier doet maar evengoed aanstekelijk en toegankelijk.

Het met piano opgezette en met opzwepend drumwerk voorziene Haven maakt al net zoveel indruk. Het is een song die wederom lekker eigenzinnig opgebouwd is en Murray’s prachtstem is daar in verschillende lagen en klanken fraai overheen gedrapeerd. Het korte en vrijwel instrumentale Second Skin, alleen verrijkt met stemmen uit de verte en een frontale viool en de dwarse funky afsluiter True Fun zijn al net zo adembenemend.

Murray nam de Penalties of Love EP vrijwel geheel op in zijn thuisstudio met opvallend genoeg zijn vader op drums en zijn moeder en broertje meezingend op de tracks. Hijzelf speelde alle verdere instrumenten, zong het leeuwendeel in en deed de productie. Die markante stem, die net zo gemakkelijk van bariton in een prachtfalset kan schieten, is Murray’s handelsmerk en met zijn eigenzinnige manier van muziek maken en songs opbouwen lijkt niets een glorieuze toekomst in de muziek in de weg te kunnen staan.

Tracklisting Penalties of Love EP:

Side A:

  1. Penalties of Love
  2. Haven

Side B:

  1. Second Born
  2. True Fun