×

Recensie

Roots

24 februari 2017

Sean Webster Band

Leave Your Heart At The Door

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Cadiz Music

Leave Your Heart At The Door Sean Webster Roots 3.5 Sean Webster Band – Leave Your Heart At The Door Written in Music https://writteninmusic.com

De drie zwarte blueskings vormen naast Gary More, Mark Knopfler en Eric Clapton de belangrijkste inspiratoren voor Sean Webster. De jonge gitarist zette het naar een langspeler van ‘slowhand’ genoemde Journeymen dat naar zijn huidige band evolueerde. De Britse bluesman leverde ondertussen al een handvol langspelers af  met zijn band die in de loop der jaren enkele wissels beleefde. Zo werd de tweede gitarist voor een orgelman ingeruild en die is ook op de zesde langspeler te horen, die in de vermaarde Superfly Studios in Nottinghamshire werd ingeblikt.

Vanaf de energieke opener Give Me The Truth is het de interactie van het toetsenwerk van Bob Fridzema, eveneens actief bij King King, met de melodieuze gitaarpartijen die het verschil maakt. Het blijft uiteraard bluesrock waarin de gitaar domineert, voor de echte snarenvreters is er een lang uitgesponnen Start Again met vloeiende ijle soli. Het door de ritmesectie opgejaagde You Got To Know is een solide rocker.

In tegenstelling tot menig snarenacrobaat in het genre beschikt Webster over een krachtige, grofkorrelige stem waarin een behoorlijke portie soul huist. Een sterke troef die vooral uitgespeeld wordt in schitterende balladewerk zoals Wait Another Day en Broken Man. Webster die tegenwoordig in Nederland resideert inviteerde naast de eerder vernoemde toetsenman Fridzema zangeres PennyLeen Krebbers die Webster van repliek dient in I Don’t Want To Talk About It, niet de door Rod Stewart vereeuwigde Danny Whitten klassieker, maar een vurig duet met echo’s van Stevie Ray Vaughan in de ritmestructuur.

Als het tempo vertraagd voor de ingetogen mijmeringen van Silence Echoes In My Heart, of de knap opgebouwde titeltrack blijft Sean Webster moeiteloos overeind. Bluesrock met hard en hart op de juiste plaats. 1. Give Me The Truth
 2. Wait Another Day
 3. Broken Man
 4. You Got To Know
 5. Start Again
 6. Hands Of Time
 7. Silence Echoes In My Heart
 8. You Can Say
 9. Leave Your Heart At The Door
 10. I Don’t Want To Talk About It
 11. ‘Til Summer Comes Around