×

Recensie

Rock

23 september 2020

Scumbag Millionaire

Poor and Infamous

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Suburban Records

Poor and Infamous Scumbag Millionaire Rock 4 Scumbag Millionaire – Poor and Infamous Written in Music https://writteninmusic.com

Het tweede album van deze Zweedse voorvechters van sleazy, punk rock n roll maakt de afgelopen tijd overuren in mijn cd speler. Poor and Infamous. Ik mag hopen dat het tij gaat keren voor deze gasten, want ze verdienen het. Al verwacht ik dat ze Inmiddels wel weer een stuk armer geworden zijn nu het inkomen uit optreden door Covid 19 weg is komen te vallen. Maar verdomme wat krijg je vreselijke zin om deze band weer live te mogen aanschouwen als je deze plaat hoort.

Poor and Infamous is geproduceerd door Tomas Skogberg. Deze man heeft in zijn Sunlight Studio zo’n beetje alle Zweedse deathmetal classics opgenomen (o.a. Entombed, Dismember en Darkthrone om maar een paar te noemen), maar ook Hellacopters, Backyard Babies, Demons en onze eigen Peter Pan Speedrock (Spread Eagle). Dus als er 1 is die weet hoe een vette Scandirock plaat moet klinken, is hij het wel. Dat in combinatie met een band die al meer dan 6 jaar hun smerige, snelle en luide rock n roll vanuit de riool in ieders strot duwt, levert een gouden combi op. Deze band pist en spuugt rock n roll.

Vanaf het moment dat Adde op zijn hi-hat tikt in de opener Demi-God weet je waar de mosterd vandaan gehaald gaat worden. Het is rock n roll, dus natuurlijk hoor je meteen dezelfde ingrediënten als op Speed. Wat had je anders verwacht? Een concept album met 3 nummers van elk 18 minuten? Nee, dus gaat Demi-God volle snelheid vooruit. Pakkende vocalen, gierende solo’s en gaan. Maar persoonlijk vind ik deze viezeriken het beste als ze wat gas terugnemen en op een gemiddeld hardrock tempo zitten. Inferno, You Had It Coming (te gekke backing vocalen van o.a Elin Larsson van Blues Pills), Put A Price On My Soul en Highway Blues (met lekker smerig bas intro) zijn daar perfecte voorbeelden van. Deze songs krijgen allemaal lekker wat soul mee en laten heel duidelijk horen dat de schrijf skills behoorlijk vooruit zijn gegaan.

Het is hoe dan ook de volle 37 minuten genieten van deze plaat. Poor and Infamous is een must voor iedereen die van punk rock n roll een warm hart toedraagt. Ze overtreffen hun debuut op alle vlakken en laten we hopen dat ze het excessief toeren snel weer op kunnen pakken. Deze plaat schreeuwt om live te horen en heel veel bier bij te drinken.

Voor nu, kopen die plaat (op roze vinyl!!) en maak deze gasten Famous. 1. 01 Demi-God
 2. 02 Inferno
 3. 03 Ain't No Doubt
 4. 04 You Had It Coming
 5. 05 Chasing Dawn
 6. 06 Put A Price On My Soul
 7. 07 Desperado
 8. 08 Subterranean Twist
 9. 09 Trouble City
 10. 10 Dead Mans Hand
 11. 11 One For The Road