×

Recensie

Soul

13 mei 2015

Saun & Starr

Look Closer

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Daptone Records

Look Closer Saun & Starr Soul 4 Saun & Starr – Look Closer Written in Music https://writteninmusic.com

Als achtergrondzangeressen van Sharon Jones and the Daptones kregen Saun & Starr de afgelopen jaren al volop de kans om te laten horen hoe geweldig ze kunnen zingen. En met hun heerlijke energie en lekker losse uitstraling wisten ze elk publiek al volledig in te pakken.

Liefkozend ondertussen al The Dapettes en The Dap-Queens gedoopt hebben Saundra Williams en Starr Duncan-Lowe, de echte namen achter Saun & Starr, in navolging van hun geweldige single Hot Shot/Gonna Make Time van vorig jaar, nu met Look Closer een album onder hun eigen naam uitgebracht. En zoals het een echt familie betaamt is Look Closer een echte Daptone collaboratie geworden. Naast het feit dat de plaat opgenomen werd in de vermaarde Daptone Records’ House Of Soul studio in Brooklyn, New York, was het labelbaas Gabe Roth die het album produceerde. Hij schreef ook veel van de songs (de rest door leden van The Dap-Kings) en The Dap-Kings speelden als band de plaat ook helemaal vol.

Look Closer kent in totaal 11 super aanstekelijke soulsongs die met lekker veel energie en plezier gemaakt en opgenomen zijn. Saun & Starr zingen loepzuiver, krachtig en prachtig harmonieus en met de exact juiste, met gospel doortrokken, emotie. Heel mooi hoe die wat donkere, rokerige stem van Saun past bij het enorme registerbereik van Starr. Het tilt fraaie songs als de eerder genoemde singletracks Hot Shot en Gonna Make Time maar zeker ook het titelnummer, Big Wheel, Sunshine (You’re Blowing My Cool), de diepe soul van In The Night en de klapper Another Love Like Mine naar een geweldig hoog soulniveau.

Dat The Dap-Kings alleen maar beter en beter worden is op Look Closer ook goed te horen. Saun & Starr, toch al flink wat decennia actief, krijgen door The Dap-Kings het gedroomde debuutalbum. En als Sharon Jones eens een jaar vrij wil nemen kan ze met een gerust hart haar vriendinnen Saun & Starr aan The Dap-Kings en het grote publiek toevertrouwen. Absolute feestplaat! 1. Look Closer (Can't You See the Signs?)
 2. Hot Shot
 3. Gonna Make Time
 4. Sunshine (You're Blowin' My Cool)
 5. If Only
 6. Another Love Like Mine
 7. Big Wheel
 8. Your Face Before My Eyes
 9. Dear Mr. Teddy
 10. In the Night
 11. Blah Blah Blah Blah Blah Blah Blah