×

Recensie

Rock

04 oktober 2018

Sari Shorr

Never Say Never

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Manhaton Records

Never Say Never Sari Shorr Rock 3.5 Sari Shorr – Never Say Never Written in Music https://writteninmusic.com

A Force Of Nature was de toepasselijke titel van het debuut van de Amerikaanse. In het spoor van straffe vrouwen als Dana Fuchs en Beth Hart gooit zij haar gespierde zangpartijen in de ring ring en dat leidt bij momenten tot overtuigende knock outs. Shorr baande zich  vanuit de Bronx en Manhattan een weg naar prestigieuze zalen als Carnegie Hall.

Een eerste langspeler kwam tot in studio’s in New York, Spanje en het Verenigd Koninkrijk stand onder hoede van  Britse top-producer Mike Vernon op de gastenlijst figureerden gitaristen Innes Sibun en Walter Trout. Die zijn er niet meer bij, de gitaar van Ash Wilson en stuwende orgelpartijen Bob Fridzema ondersteunen samen met een solide ritmesectie de ruige strot van de dame die onderweg naar de spreekwoordelijke duivel meteen op zoek gaat naar ‘The King Op Roll’.

Shorr leverde in samenwerking met haar co-producer Hening Gerke zowat alle songs aan en dat resulteert in krachtig bluesrock opgebouwd met rauwe gitaarescapades, onveranderlijk geflankeerd door het geïnspireerde toetsenwerk van Fridzema. Die komt op de voorgrond met melodieus pianospel in Ready For Love dat Mick Ralphs via een omweg bij Mott The Hoople op het debuut van Bad Company introduceerde. Fridzema’s  funky orgel krijgt een eersteplansrol in The New Revolution een knap staaltje teamwerk met inbreng van de voltallige backing band.

Sari hoeft niet noodzakelijk alle registers van haar hese stem open te trekken in obligate bluesrock patronen. Als daar even resoluut van wordt afgewekenin het de door een leven on the road geïnspireerde verhalen waarin het heimwee knaagt zoals Turn On The Radio On en Back To LA blijken dat de passages die me persoonlijk meer aanspreken. Bovendien is het altijd bijzonder fijn nog eens een nummer van de betreurde Ian McLagan te beluisteren zoals de melodieuze, ontroerende titeltrack. Meer ingetogen momenten die ongetwijfeld eveneens op appreciatie van minder op bluesrock gefocuste luisteraars kunnen rekenen 1. King Of Rock And Roll
 2. Thank You
 3. Ready For Love
 4. Valentina
 5. The New Revolution (Sari Schorr, Bob Fridzema)
 6. Beautiful
 7. Turn The Radio On
 8. Maybe I’m Fooling
 9. Back To LA
 10. Freedom
 11. Never Say Never