×

Recensie

19 oktober 2011

Sarah Blasko –

Cinema Songs

Geschreven door: Ella-Milou Quist

Uitgebracht door: Dew Process

Cinema Songs Sarah Blasko Pop 4 Sarah Blasko – Cinema Songs (EP) Written in Music https://writteninmusic.com

De singer-songwriter Sarah Blasko timmert in Australië al zeven jaar aan de weg en heeft inmiddels vier studioalbums op haar naam staan. In Nederland is ze nog nauwelijks bekend, maar misschien komt daar verandering in nu haar EP Cinema Songs ook in Europa is uitgebracht.

Cinema Songs werd in Australië al in 2009 uitgebracht als extra bijlage bij haar cd As Day Follows Night onder de naam Cinema Blasko. Het album bevat vijf nummers uit de musical- en filmwereld die Blasko op geheel eigen wijze ten gehore brengt. Zo komt Seems Like Old Times uit Annie Hall, Something Good uit The Sound Of Music, Maybe This Time uit Cabaret, Out Here On My Own uit Fame en Xanadu werd uiteraard oorspronkelijk gezongen door Olivia Newton John in de gelijknamige film.

De 35-jarige Australische heeft de grote overgeproduceerde musicalliedjes weer klein gemaakt en teruggebracht naar de basis. Met een intieme setting (ze heeft alleen een piano die haar begeleidt) en met haar heldere zuivere stem, is het net alsof ze bij je in de huiskamer staat. De nummers lijken in niets meer op het origineel en ze heeft er volledig haar eigen draai aan gegeven. De arrangementen zijn niet alleen mooi maar ook heel sterk, evenals Blasko’s overtuigende en warme stemgeluid. Voor wie niet van musicalmuziek houdt, is het toch aan te raden om eens te luisteren naar haar vertolking hiervan. Sarah Blasko haar sound is puur, eerlijk en zonder poespas.

Sarah Blasko geeft deze maand verschillende shows in Nederland:

22 oktober, Paradijskerk, Rotterdam
23 oktober, Lux Theater, Nijmegen
24 oktober, Tivoli (Spiegelbar), Utrecht
25 & 26 oktober, Paradiso, Amsterdam  1. Seems Like Old Times
  2. Something Good
  3. Maybe This Time
  4. Out Here On My Own
  5. Xanadu