×

Recensie

Metal

27 januari 2016

Sanguine

Black Sheep

Geschreven door: Sicco Roukema

Black Sheep Sanguine Metal 3 Sanguine – Black Sheep Written in Music https://writteninmusic.com

Sanguine is een band met overduidelijk aspiraties om heel groot te worden. De Britse band, aangevoerd door boegbeeld Tarin Kerrey en afkomstig uit Exeter, maakt op hun tweede album wederom een slimme mix tussen metal, pop en rock. Black Sheep klinkt daarbij zeer Amerikaans. Met Tarin heeft de band een geweldige troef in handen. Ze is mooi en ze heeft een bijzonder rijke stem. Met het grootste gemak perst ze de meest geweldige screams er uit ( echt de beste die ik in jaren heb gehoord, een uniek geluid), maar ook in de rustige nummers zingt ze de sterren van de hemel.

Black Sheep moet de afwezigheid van 3 jaar goedmaken. De band trapt dan ook vol zelfvertrouwen af met de eerste moddervette beuksong Breaking Out. Een nummer dat meteen al zo’n beetje alles laat horen wat Sanguine in huis heeft. Poppy vocalen, screams, electronica en lekker vette riffs. Wat een klasse song. Pretty Girl legt de perfecte combinatie tussen pop en metal. Lekker, bijna dansbare groove, en superslimme zanglijn. Hierbij klinkt de band als een wat rockerige versie van Garbage. Het is best grappig en ook gedurfd van de band om de hardste track als eerste single uit te brengen. Het album staat vol commerciële songs, maar ze hebben voor Social Decay gekozen. Samen met opener Breaking Out de hardste track op het album. Het was veiliger geweest om bijvoorbeeld voor de powerballad Breath Out te kiezen. Een mooi, beetje zoet nummer, waarop Tarin laat horen wat een absurd goeie zangeres ze is. Het nummer doet in het begin een beetje aan Skunk Anansie denken.

De titeltrack is ook een pareltje. Een groove uit de alternatieve metalhoek, lekker zwaar en dan de hemelse vocalen Tarin. Heel mooi. In de brug weet ze haar screams te combineren met haar cleane vocalen. Heel indrukwekkend.

Toch is het niet allemaal helemaal geweldig wat we te horen krijgen. The Blue is bijvoorbeeld veel te zoetsappig. Wel weer zeer goed gezongen, maar de vullingen schieten spontaan uit je kiezen. En afsluiter The Whole World is van hetzelfde laken en pak. Daarmee gaat dit album uit als een nachtkaars en dat is een gemiste kans.

Sowieso ligt de nadruk iets te veel op de rustigere, meer poppy nummers. Dat is natuurlijk wel een beetje het gevolg als je gokt op het grote succes. Het klinkt net allemaal iets te bedacht. De sound is veel grootser geworden, maar de ongepolijstheid van het debuut was toch iets charmanter.

Tracklist Black Sheep:

 1. Breaking out
 2. Pretty girl
 3. Empty
 4. Save me
 5. Carousel
 6. Breathe out
 7. Black sheep
 8. Social decay
 9. The blue
 10. Whole world  1. Breaking Out
  2. Pretty Girl
  3. Empty
  4. Save Me
  5. Carousel
  6. Breathe Out
  7. Black Sheep
  8. Social Decay
  9. The Blue
  10. Whole World