×

Recensie

Roots

20 september 2019

Samantha Fish

Kill Or Be Kind

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Rounder

Kill Or Be Kind Samantha Fish Roots 3.5 Samantha Fish – Kill Or Be Kind Written in Music https://writteninmusic.com

Het meisje met gitaar uit Kansas legde ondertussen een markant traject af, onder hoede van Jim Dickinson overstijgt ze de bluesrock en exploreert ze de rauwe blues uit het Zuiden. Op Chills & Fever pikt ze met Hulp van The Detroit Cobras aan bij de R&B en soultraditie uit Motor City. De sessies van Kill Or Be Kind vonden in de Royal Studios in Memphis en The Rhythm Shack in Louisiana plaats. Scott Billington, de drijvende kracht achter Rounder  verzorgde de productie.

In het op een stevige boogiebeat opverende Bulletproof perst Fish snerpende sildes uit de cigar box gitaar, in combinatie met de vervormde zang  refereert dat naar de rurale Mississippi blues. De titeltrack heeft een behoorlijk soulgehalte met hammondorgel en blazersbijdrage evenals het met Jim McCormack gecomponeerde Love Letters, McCormack die eerder samenwerkte met Fish levert vier tracks aan.

Watch It Die is een broeierige, opzwepende track, dat ene Patrick Sweaney  mee aan de schrijftafel zat is hier wellicht niet vreemd aan. Een andere co-writer is Parker Millsap,  She Don’t Live Around Here is bijzonder knappe countrysoul met lekker onderkoelde zang. In het lui wiegende Try Not to Fall in Love with You ondersteund een zwoel dameskoortje, Samantha’s sensuele zang  leidt in combinatie met de ritmische snarenlinks naar onvervalste Mempissoul.

Als Samantha zich in een onderonsje met een andere dame engageert wordt het nog straffer in het opzwepende ballade werk Fair-Weather en Dirty dat eveneens Katie Pearlman als co-auteur vermeld schuilt een onderhuids spanningsveld dat je niet onberoerd laat. De ravissante jongedame overtuigt andermaal. 1. Bulletproof (Tangle Eye Mix)
 2. Kill Or Be Kind
 3. Love Letters
 4. Watch It Die
 5. Try Not To Fall In Love With You
 6. Fair-Weather
 7. Love Your Lies
 8. Dream Girl
 9. She Don't Live Around Here
 10. Dirty
 11. You Got It Bad